Bursa Hikmet Şahin Kent Hali esnafıyla bir araya gelen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) projesiyle hal esnafının rekabetçiliğini güçlendirmek istediklerini söyledi.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Gürses ve Aytuğ Onur ile birlikte Bursa Hikmet Şahin Kent Hali esnafıyla buluştu. Bursa Sebze-Meyve Komisyoncu İş Adamları Derneği Başkanı İsmail Aslım ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Burkay, Kent Hali’nin mevcut mimari yapısıyla Türkiye’de ve bölgesinde rol model olan bir merkez olduğunu söyledi. Burkay, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu projesinin Gemlik etabının da açılmasıyla İstanbul ve Bursa arasındaki mesafenin 45 dakikaya indiğini belirterek, bunun Bursa Kent Hali’nin cazibesini daha da artırdığını söyledi. BTSO’nun konsey ve komiteleriyle birlikte sektörün önünü açan önemli çalışmalara imza attığını dile getiren Burkay, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Konseyimiz tarafından hazırlanan rapor sektörün yol haritasını belirliyor. Küresel Fuar Acentesi ve Ticari Safari Projesiyle de sektör oyuncularının dünyaya açılmasını sağlıyoruz” diye konuştu.
Burkay, 2016 yılında kent hali esnafının katılımıyla Paris’te bulunan dünyanın en büyük toptancı hali Rungis Toptancı Hali’ni incelediklerini hatırlatarak, bu ziyaretin sektör temsilcilerinin dünyadaki gelişmeleri yakından görmelerini sağladığını ifade etti. Bursa ve çevre şehirlerin gıda deposu olan Bursa Kent Hali’nin markasının güçlendirilmesi ve tanıtımının yapılması gerektiğini kaydeden Burkay, “Gıda sektörü temsilcilerimizin rekabetçiliğini artıran Uluslararası Rekabetçiiği Geliştirme (Ur-Ge) çalışmalarımız devam ediyor. BTSO olarak Bursa Kent Hali esnafımızın da Ur-Ge çalışmalarından faydalanmalarını istiyoruz. Bu sayede esnafımızın rekabetçiliği ve marka kimliği daha da güçlenecek” dedi.
Bursa Sebze-Meyve Komisyoncu İş Adamları Derneği Başkanı İsmail Aslım, Bursa Kent Hali esnafına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı BTSO’ya teşekkür etti. İsmail Aslım, sebze ve meyve satışlarında karekod uygulamasının başlamasıyla haksız rekabetin de önleneceğini ifade ederek, “Karekod uygulamasının yaygınlaşmaması sebebiyle bazı sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Bu noktada önümüzdeki günlerde somut çalışmaları hayata geçireceğiz” açıklamasını yaptı.
Aslım, 2008 yılından bu yana hizmet veren Bursa Kent Hali’nde 170’e yakın firmanın faaliyette olduğunu ifade etti. Halin 10’a yakın ilin sebze ve meyve ihtiyacını karşıladığını belirten Aslım, Hal’de yaklaşık 2 bin kişinin istihdam edildiğini vurguladı.