“Bu katliamlar bitmez”

CHP İnegöl İlçe Başkanı Engin Başar dün Suruç’ta yaşanan terör saldırısına ilişkin, “Buna benzer katliamları daha önce de yaşadık. Eğer bu katliamları yapanlar bulunup cezalandırılmazsa bu katliamlar bitmez” diye değerlendirmede bulundu.

Yayınlama: 21.07.2015
569
A+
A-

CHP İlçe Başkanı Engin Başar, yaptığı basın açıklaması ile Suruç’ta yaşanan bombalı saldırıyı

Kınayarak, vefat eden vatandaşların yakınlarına Allah’tan sabır diledi.

 






İŞSİZ, AŞSIZ, UMUTSUZ GENÇLER İÇİN BİR ÇAĞRI

CHP İlçe Başkanı Engin Başar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında şunları kaydetti: “Çok zor bir durum. Bunun için ne söylenebilir bilemiyorum. Şiddetle kınıyoruz. Kınamanın ötesinde ne diyebiliriz bilemiyorum, çok şaşkın bir durumdayım. Gencecik insanların bir kısmı ölüyor bir kısmı sakat kalıyor. Şunu da düşünüyorum; bir zamanlar şimdiki Cumhurbaşkanımız demişti ki; ‘Yüzde 50 duruyor, heyecanlı çocuklar bekliyor’ diye söylemişti. Bir taraftan ülkemizin IŞİD desteği var, bir taraftan da PKK var. Önemli olan kimin yaptığı ve bunun bizi yönetenler tarafından kınanmasıdır. Bizi yönetenler bunun son bulması için ellerinden geleni yapmalılar. Biz sadece vatandaşız. Bir anne olarak benim içim yandı. Büyütüyorsun, belli bir yaşa getiriyorsun, bir yere gidiyorlar, belki bir alışverişe belki bir gezmeye gidiyor ve yaşamı anında son buluyor. Çok zor bir durum… Buna benzer katliamları daha önce de yaşadık. Eğer bu katliamları yapanlar bulunup cezalandırılmazsa bu katliamlar bitmez. Bu tür olaylarda IŞİD, basın yayın yoluyla destekleniyor. Bütün haberlere bakıyoruz; ‘Yurtdışından IŞİD’e katılmak üzere şu kadar insan geldi, yakaladık’ ve benzeri söylemler yer alıyor. Bu haberler, işsiz, aşsız, umutsuz gençler için bir çağrı niteliği taşıyor. Bunun önüne geçilmesi lazım.”

 

ÜLKEMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Suriye’den Türkiye’ye gelen mülteciler arasında IŞİD elemanlarının da ülkemize sızma ihtimalinin akıllara geliyor. Her türlü şey düşünülebilir. Bunu aydınlatacak olan bizi yönetenlerdir. Bizim istihbarat örgütlerimiz var. İstihbarat örgütlerimiz ne yapıyorlar bilemiyorum. Bu gibi şeylerin daha önceden duyulup sezilmesi gerekiyor. Ama biz olay olduktan sonra maalesef önlem almaya başlıyoruz, ağlamakla kalıyoruz. Orada yitirdiğimiz insanlara rahmet diliyorum, yakınlarına sabır diliyorum. Nasıl sabır edecekler bilmiyorum, kolay değil. Vatandaş olarak sabır dilemekten başka yapacak bir şeyimiz yok. Ülkemizin de başı sağ olsun.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş