Bu vebal kimin?

İshakpaşa Camii’nde fotoğraf makinelerine takılan görüntüde, bayanlarla erkeklerin aynı anda ve umuma açık şadırvanda beraber abdest almaları akıllarda soru işareti bırakırken, bayanların abdest alacak yerleri bulunmamasından dolayı, böyle bir durumun ortaya çıktığı öğrenildi.

Yayınlama: 11.08.2015
629
A+
A-

Seçim sathında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye, İshakpaşa Camii’nin tuvalet ve bayanlara yönelik abdest alma yerlerinin bulunmaması hatırlatılmış, Altepe ise, “Ulu Cami’nin tuvaletlerini yer altına aldık. 24 bayan, 24 de erkek tuvaleti yaptık. Hatta bayanların bebek bezlerini değiştirme yerlerine kadar yaptık. Buranın da tuvaletlerini yer altına alırız” ifadelerini kullanmıştı.

 

BU VEBAL KİMİN?






İnegöl’ün en önemli tarihi ve manevi mekanı olan İshakpaşa Camii restorasyon rezilliğinin ardından, şimdi de olay fotoğrafla sarsıldı. Bayanlara yönelik abdest alma yerlerinin olmaması nedeni ile bayanlarla erkeklerin beraber abdest alırken görüntülenmeleri, bu vebal kimin? sorusunu akıllara getirdi.

 

UYGUN DEĞİL!

İlçe Müftülüğü’ne bayanlar ve erkeklerin bir arada abdest almalarına yönelik sorular yönelten muhabirler, sorularının karşılığında; “Bayanların avret mahali açık olması durumunda uygun değildir” cevabını aldı. Söz konusu resimlerde bayanların kolları ve ayaklarının alenen görünür olması ise gözlerden kaçmadı. Olay nedeni ile vatandaşlar şaşkın bakışlarını gizleyemezlerken, bayanların abdest alma yerlerinin yapılması için isteklerini yıllardır dile getirdiklerini belirtti.

 

ULU CAMİ’DE BEBEK BEZLEME YERLERİ VAR, İNEGÖL’DE ABDEST ALMA YERİ YOK

Katlı Otopark açılışı için daha önce ilçemize gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İshakpaşa Cami cemaatinin tuvalet ve bayanlara yönelik abdest alma yerlerinin olmamasını bildirmesi üzerine, “Biz bu konuları ele alacağız. Öncelikle restorasyon için ihaleye girilecek bu prosedürler olmadan olmaz. Ulu Cami’nin tuvaletlerini yer altına aldık. 24 bayan, 24 de erkek tuvaleti yaptık. Hatta bayanların bebek bezlerini değiştirme yerlerine kadar yaptık. Buranın da tuvaletlerini yer altına alırız. Millet aya gidiyor biz tuvaletleri mi yapamayacağız” ifadelerini kullanmıştı.

 

SÖZLER HAVADA KALDI, BAYANLARIN ÇİLESİ SÜRÜYOR

Bayan vatandaşların özellikle şehrin manevi merkezi olan İshakpaşa Camii’nde kendilerine yönelik abdest alma yerleri olmadığı için tepkilerini sürdürüyor. Konu ile ilgili kimse açıklama yapmazken, ilgili kurumların bu görüntülerin ardından ne karar alacakları ise merak konusu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş