Bursa 2023’e hazır

Vali Karaloğlu: ” Ülkemizin hedeflerine ulaşabilmesi için, her ihracatçı, her yatırımcı, her sanayici, her şehir üzerine düşeni yaparsa Türkiye bu hedeflere ulaşacaktır. İnanıyoruz ki Türkiye’nin bu hedeflere ulaşması için İller bazında İstanbul’dan sonra en büyük desteği verecek il Bursa’dır” dedi.

Yayınlama: 30.01.2015
669
A+
A-

“TİM Akademi 2023” kapsamında düzenlenen ‘2023 İhracat Stratejisinde Bursa Semineri’ne Bursa Valisi Münir Karaloğlu, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Uludağ İhracatçı Birlikleri Koordinatörü Başkanı Orhan Sabuncu ve çok sayıda davetli katıldı.

 

2023 İhracat Stratejisinde Bursa Semineri’nin Bursa’da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Karaloğlu konuşmasında şunları söyledi: Ülkemizin 2023 hedefleri var. Bu hedefler son derece gerçekçi, tasarlanmış ve planlanmış hedefler. Bu hedeflere ulaşabilmek için de her ihracatçı, her yatırımcı, her sanayici, her şehir üzerine düşeni yaparsa Türkiye bu hedeflere ulaşacaktır. İnanıyoruz ki Türkiye’nin bu hedeflere ulaşması için İller bazında İstanbul’dan sonra en büyük desteği verecek il’de Bursa’dır. Bursa’nın bu potansiyeli var. Bursa Ülkemizin en önemli Sanayi ve üretim merkezidir. Ayrıca çok iyi yetişmiş bir insan gücüne sahibiz. Bununla beraber Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda Bursa’nın da hedefleri var. Bursa bu hedefleri gerçekleştirirken Türkiye’nin hedeflerine de katkı koyacağına inanıyoruz. Bursa Osmanlının dibacesi. Uluşehir Bursa diyoruz. Bu güzel şehrimiz bir taraftan sanayisi ile diğer taraftan turizm potansiyeli ile diğer taraftan Türkiye’nin tarımsal üretim merkezi ile bu hedefler doğrultusunda emin adımlarla çalışacak. Biz Kamu olarak sanayicimizin, yatırımcımızın önünü açacak alt yapı yatırımlarını hızla tamamlayıp Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak için çalışıyoruz. Şu anda Bursa otoyollarla Türkiye’nin önemli merkezlerine bağlanmış olacak. Yine hızlı tren hatları ile önemli merkezlere bağlantımız olacak. Yeni limanlar ve sanayimiz arasında yeni demiryolu ağları ile işinizi kolaylaştıracak, yatırım yapmanızı, daha kolay ithalat ve ihracat yapmanızı sağlayacak çalışmaları bizde kamu olarak yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Ben bugün ki toplantılardan Türkiye’nin  hedeflerine yürürken işini kolaylaştıracak sonuçlar çıkmasını temenni ediyorum.






 

“BURSA’NIN 2023 HEDEFLERİNE KATKISI BÜYÜK OLACAK”

Türkiye’nin ilk yerli tramvayı ipek böceğinin Bursa’da üretilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren TİM Başkanı Büyükekşi ise, “Bu bizim açımızdan bir övünç kaynağıdır. Durmazlar Makine’yi yaptıkları bu çalışmadan dolayı bir kez daha tebrik ederim. İnşallah daha büyük başarılara imza atarlar. İnşallah Bursalı bir sanayici tarafından yerli bir otomobil de üretilir. Bunu da dört gözle bekliyoruz” diye konuştu.

 

BURSA 2023 YILI İÇİN 75 MİLYAR DOLAR HEDEF KOYDU

Türkiye’de üretilen her iki araçtan bir tanesinin Bursa’da yapıldığını ifade eden Büyükekşi, otomotiv ihracatının yüzde 33’ünün Bursa’dan karşılandığını söyledi. Bursa’nın 2014 yılı ihracat rakamını 12,4 milyar dolarla kapattığını belirten Büyükekşi, “Türkiye ihracatının yüzde 8’ini Bursa sırtlıyor. Bursa 2023 yılı için 75 milyar dolar hedef koydu. Bursa en fazla otomotiv, tekstil ve hazır giyim sektöründe ihracat gerçekleştiriyor. Türkiye 2023 yılında otomotiv sektöründe 75 milyar dolar, tekstilde 20 milyar dolar, hazır giyimde 60 milyar dolar, yaş meyvede ise 10 milyon dolar ile toplam 4 sektörde 165 milyon doları ihracat hedefliyor” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş