Bursa’da riskli olduğu belirlenip tapuya başvurulan yapı sayısı arttı. Riskli yapı sayısı 2014 yılında 164’e yükselirken bu binalardan 58’i yıkıldı.
Kentsel Dönüşüm Bursa’da mülk sahipleri ile devleti aynı masada buluşturdu. Bursa’nın planlı yapılanması açılan Bursa Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kapatıldı ancak, kentin riskli yapı süreciyle ilgili çalışmalar sürüyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde devam eden çalışmalar kapsamında Bursa’da riskli olduğu belirlenen yapı sayısı arttı. Riskli yapı sayısı 2014 yılında 164’e yükselirken bu binalardan 58’i yıkıldı.
EN ÇOK YILDIRIM’DA…
Osmangazi, Yıldırım, Gemlik, Mustafakemalpaşa, Yenişehir, Orhangazi ve Kestel’de anlaşma sağlanan binalar yıkılırken, Gemlik Emniyet Müdürlüğü hizmet binası ve lojmanları ile Nilüfer Belediyesi’ne ait bir bina da riskli yapı arasında yer alıyor. Riskli yapısını tespit ettiren yapı malikleri en çok Yıldırım’da bulunuyor. Yıldırım’da 67 binanın riskli olduğu belirlenirken, Osmangazi 27, Gemlik 25, Nilüfer 17, İnegöl 6, Yenişehir 7, Gürsu ve Karacabey 3, Mudanya 2 , Mustafakemalpaşa ve Kestel’de 1 yapı tespit edildi.
RİSKLİ YAPI NASIL BELİRLENİYOR?
Vatandaşlar yapılarını, Bakanlığa, belediyelere, il özel idarelerine, büyükşehirlerde büyükşehir belediyelerine, büyükşehir ilçe belediyelerine veya Bakanlıkça lisanslandırılacak, kurum ve kuruluşlara tespit ettirebiliyor. Maliklerden birinin veya kanuni temsilcisinin müracaatı ile bu tespit yapılabiliyor. Müracaat için tapu belgesinin ve kimlik belgesinin fotokopisi isteniyor. Riskli yapılar, 6.3.2007 tarihli ve 26454 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre tespit ediliyor. Riskli olduğu tespit edilen yapılar, tapu müdürlüğüne bildirilip hak sahiplerine tebligat gönderiliyor.