CHP’li gençler Ata’yı unutmadı

Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl Gençlik Kolları, Mustafa Kemal Atatürk’ün 76. ölüm yıldönümü nedeni ile 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü ve Atatürk Haftası’nda bir araya geldi.

Yayınlama: 11.11.2014
929
A+
A-

CHP İnegöl Gençlik Kolları, dün 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısı ile bir araya gelerek bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

 

ULU ÖNDER’İN DÜŞÜNCELERİNİ GELECEK NESİLLERE AKTARACAĞIZ






Programda bir konuşma yapan CHP İnegöl Gençlik Kolları Başkanı Zafer Atila, “Bizlere tam bağımsız, lâik, demokratik, çağdaş bir devlet armağan eden yüce Atatürk, ulusumuzun varlığıyla özdeşleştirdiği, yüreğinde erişilmez kıldığı ölümsüz önderimizdir. Atatürk, yok edilmek istenen Türk Ulusunu, aynı ülkeler çerçevesinde toplayarak, yanmış, yıkılmış yurt topraklarında bağımsız bir devlet kurmuş, milletimizin esarete boyun eğmediğini tüm dünyaya göstermiştir. Başlattığı ulusal bilincin ışığında düşüncelerini yaşatmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Bugün ulus olarak yapmamız gereken, Ulu Önder’in yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini gelecek nesillere aktarmaktır” dedi.

 

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyerek gençlere açtığı yoldan hiç şaşmadıklarını, asla yorulmadıklarını belirten Atila, “Bize bıraktığı bayrağı her zaman taşıdık. Bursa Nutku’nda bahsettiği gençleriz, Çanakkale’de ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ dediğinde emrinde olan askerleriz. Bizler Atatürk’üz. O’nun fikirlerini yaşatanlarız. Çünkü Atatürk, en çok biz gençlere güvenmiş ve bizlerin geleceğini bizlere emanet etmiştir. Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceğiz; ya istiklâl ya ölüm! Bu topraklarda Mustafa Kemal’ler bitmez! Bu topraklarda Mustafa Kemal’ler yenilmez! Aramızdan ayrılışının 76. yıldönümünde hayatımızın her anında bizlere sağladıkların içi sana şükran borçluyuz. Hasretle, saygıyla, rahmetle seni anıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“UTANIYORUM”

Programın sonunda ise CHP İnegöl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Koray Kılıç, günün anlam ve önemine binaen yazdığı ‘Utanıyorum’ isimli şiiri okudu; ‘Unuttular, körelmiş kalpleri, gözleri. Yıkıyorlar seveni çok acıdır sözleri. Düşünmezler ki, böyle rahat sövmek nerden. Nice yiğitler vazgeçmişti, sen uğruna serden. Yeni nesil hırsız, soyguncu olmuş. Yurdun dört bir yanı açlarla dolmuş. Borçlular, ama inkâr ediyorlar her şeyi. Atıp tutmak çok kolay, kinde buluyorlar neşeyi. Marifet saydılar devleti içten soymayı. Gözlerine dursun, bir kez bilmezler doymayı. İçim hep hüzün ve acılarla dolu. Siyasi istismarcılar şaşırmışlar bir kez yolu. Atam bir kalk da gör şu düzeni. Milletimi ezen, inleten ve üzeni. Ağlarım ağlarım da doyamam gözyaşlarıma; aksın. Utanıyorum suçluyum, bu gözler sana nasıl; baksın.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş