Çiftçiler sertifikalarını almaya devam ediyor

İnegöl Belediyesi, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Edebey, Akıncılar, Maden, Çayyaka, Akbaşlar, Cerrah, Kurşunlu, Hamamlı ve İsaören mahallelerinde meyve budama kursları düzenlenmeye devam ediliyor.

Yayınlama: 05.03.2016
478
A+
A-

Çayyaka Mahallesi’nde düzenlenen sertifika dağıtım törenine Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ve sektör temsilcileri  katıldı.

 

Tören de kısa bir konuşma yapan Çayyaka Mahallesi Muhtarı Celalettin Tığlı; “Çiftçilerimize yönelik düzenlenen bu eğitim kursuna öncülük eden başta İnegöl Belediyesi olmak üzere, Ziraat Odası, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi yetkililerine huzurlarınızda teşekkürlerimi sunar, bu etkinliklerin devam etmesi temennisiyle, saygılarımı sunarım” dedi.






 

Törende konuşan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik; “İnegöl Belediyesi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde beraberce, mahallelerimizde çiftçilerimize yönelik hem seminerler hem de kurslar düzenliyoruz. Bugün bunların dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Ziraat odası olarak her zaman çiftçilerimizin yanındayız. İnegöl tarımının daha iyi noktalara gelmesi için her türlü katkı ve desteği vermek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu çalışmalarda emeği geçen başta Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ve Halk Eğitim Merkezimiz yetkililerine teşekkürlerimi sunar, düzenlenen bu kursların tüm çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” dedi.

 

İnegöl Belediyesi olarak merkez, kırsal ayırt etmeden ilçemizin tamamına hizmetlerimizi götürmeye devam ediyoruz diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit; “Şehrimizin marka değerleri arasına İnegöl tarımını da katmak hedefiyle başlattığımız kırsal kalkınma ve tarımsal yatırımlara her geçen gün yenisini ekliyoruz. İnegöl Belediyesi olarak son dönemde kırsal kalkınmayı sağlamak ve ‘İnegöl Tarımı’nı geliştirmeye yönelik yaptığımız çalışmalar ile tarımı şehrimizin yeni bir gücü olarak ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Kırsal mahallelerimize götürdüğümüz hizmetlerle öncelikle buraları şehir standardına yükseltmeye çalışıyoruz. Alt yapıdan yol çalışmalarına, tretuvar çalışmalarından mahalle konaklarına kadar yaptığımız çalışmalarla kırsal mahallelerimizde fiziki iyileştirme sağlarken gerçekleştirdiğimiz tarımsal eğitimlerle de çiftçimizi daha donanımlı hale getirmeyi hedefliyoruz. Yaptığımız “Tarım Fuarı” organizasyonlarıyla İnegöl Tarımının tanıtımını yaparken çeşitli eğitim ve kurslarla da çiftçimizi bilinçlendirerek daha nitelikli bir tarımsal üretim sağlamak ve bu konudaki kalite çıtamızı sürekli bir üst kademeye taşımak istiyoruz” dedi.

 

Yiğit, konuşmasını şöyle sürdürdü; “İnegöl’de tarımsal üretimde verimliliği arttırmak ve bilinçli tarım yapılabilmesine vesile olmak adına belediyemiz öncülüğünde İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde özellikle tarımsal faaliyetlerin başlamasından önce çeşitli kurslar ve seminerler düzenliyoruz. Bu kapsamda Edebey, Akıncılar, Maden, Çayyaka, Akbaşlar, Cerrah, Kurşunlu, Hamamlı ve İsaören mahallelerimizde meyve budama kursları düzenliyoruz. Geçtiğimiz günler de Edebey, Akıncılar ve Maden mahallelerimiz de sertifikalarımızı teslim ettik. Bugün de Çayyaka’da bu faaliyetimizi icra ederek çiftçilerimize sertifikalarını teslim edeceğiz. Ayrıca Akbaşlar, Cerrah, Kurşunlu ve İsaören mahallelerimizde da meyve budama kursunu düzenleyeceğiz. Çiftçilerimize konusunda uzman ziraat mühendisleri tarafından meyve budamayla teorik bilgilerin yanı sıra bahçede uygulamalı olarak eğitim veriliyor. Bu tür eğitimlerle tarım sektöründeki yenilik ve gelişmeleri çiftçimize daha kolay aktarmış oluyoruz. Bunun yanı sıra akşamları düzenlediğimiz çiftçi eğitim seminerlerimiz de 15 Mart’a kadar devam edecek. Yapılan tüm bu çalışmaların İnegöl tarımına ivme kazandırmasını diler, saygılarımı sunarım” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Konuşmaların ardından meyve budama kursuna katılan çiftçilere sertifikaları takdim edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş