ÇKS kayıtları başladı

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, açıklamalarda bulunarak 2016 yılı desteklemelerinden faydalanmak isteyen üreticiler için Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) başvuruların başladığını belirtti.

Yayınlama: 28.10.2015
525
A+
A-

2016 üretim yılı ÇKS kayıtları ile 2015 yılı yağlık ay çekirdeği ve buğday müstahsil makbuzlarının müracaatlarının başladığını ifade eden Mahmut Doğru, “2016 yılında tarımsal desteklemelerden faydalanmak, tarım sigortası yaptırmak veya ÇKS Belgesi almak isteyen çiftçilerimiz, başvuru tarihlerinin son günlerinde yoğunluk yaşanması dolayısıyla, olası yığılmalara sebebiyet verilmemesi bakımından İlçe Müdürlüğümüze gelerek kayıtlarını bir an önce yeniletmeleri gerekmektedir. Ayrıca; 2015 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) müracaatları 30.06.2015 tarihinde sona ermiş olup; ÇKS dosyası verenlerin 31.12.2015 tarihine kadar tekrar gelerek Tarımsal Destekleme Dilekçesi imzalaması gerekmektedir. Aksi halde desteklemelerden yararlanamayacaklardır. Bu sebeple çiftçilerimizin desteklemelerden yararlanabilmeleri ve mağdur olmamaları için en geç 31 Aralık 2015 tarihi mesai bitimine kadar İlçe Müdürlüğümüze gelerek Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt yaptırmaları ve dilekçe imzalamaları önemle duyurulur. ÇKS başvurusu bulunmayan üreticiler yıl içerisinde mazot, kimyevi gübre, toprak analizi, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi tarımsal faaliyetlere ilişkin desteklemelerden yararlanmaları mümkün olmuyor. Ayrıca üreticiler herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda prim borcu erteleme veya yapılacak her türlü tarımsal desteklemeler için çiftçilerimizin mağduriyet yaşamamaları adına ÇKS başvurularını ertelemeden yaptırmaları gerekiyor” dedi.

 

ÇKS başvurularını ve kayıt güncellemelerini 30 Haziran 2016 tarihine kadar yaptırmaları gerektiğini belirten Mahmut Doğru, “Tarım Bilgi Sistemi kapsamında, çiftçi kayıt sistemi başvuruları 10 ay süre devam edecek olup, bu süre zarfında üreticilerimizin ÇKS kayıtlarını mutlaka yaptırmaları veya güncelleme işlemini tamamlamalıdırlar. Sistem ile üretim bilgilerinin kayıt altına alınarak çiftçilerimizin desteklemeler açısından mağdur olmamaları için belirtilen süre içerisinde kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir” diye konuştu.






 

ÇKS NEDİR?

Üreticiler, Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularını veya kayıt güncellemelerini yapabilmesi için Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ne başvurmaları şart koşuluyor. TBS(Tarım Bilgi Sistemi) kapsamında, çiftçi kayıt sistemi başvuruları Ekim ayı itibariyle kabul edilmeye başlandı. Üreticilerin mutlaka ÇKS kayıtlarını yaptırmaları veya güncellemeleri gerekiyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş