DATÜP Bizi temsil edemedi

6 Mart 2016 Tarihinde kongresini gerçekleştirecek olan Ahıska Türkleri Derneği, Mehmet Taş Başkanlığında yeni yönetim listesi oluşturdu. Yeni yönetim listesine alınan kişilerle istişare toplantısı düzenleyen Mehmet Taş, Ankara’da DATÜP (Dünya Ahıska Türkerli Birliği) tarafından Ahıskalıların iyi temsil edilmediğini belirterek, ” Bizim Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) kuruluşumuz vardır. Biz ikilik olmasın diye bugüne kadar onları yetkilendirmiştik. Ama maalesef ki onlar bizi temsil edemedi” dedi. Mehmet Taş Ankara’dan mutlu döndüklerini ifade ederek, Ahıskalıların sorunlarının bir kaç ay içerisinde çözüleceğini ifade etti.

Yayınlama: 29.02.2016
2.814
A+
A-

Ahıska Türkleri Dernek Başkanı Mehmet Taş, 6 Mart’ta düzenlenecek kongre öncesi yeni yönetimi ile birlikte istişare toplantısı düzenledi.

 

ANKARA TOPLANTILARIMIZ ÇOK OLUMLU GEÇTİ






Toplantıda Ankara’da yaptıkları görüşmelerle ilgili bilgi veren Mehmet Taş, “24-26 Şubat tarihlerinde Ahıska Türk Federasyonlar Dernekleri ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Ahıskalılarla ilgili istişare toplantılarına katıldık. Çok faydalı görüşmeler yaptık. TBMM Başkanı İsmail Kahramanlar ile görüşmeler yaptık ve desteğini istedik. Salim Uslu ile görüşmeler yaptık. Bursa Milletvekillerimiz Hüseyin Şahin, İsmail Aydın, Hakan Çavuşoğlu ve Bennur Karaburun ile görüşmeler yaptık”

 

İŞİ BİLMEDİĞİNDEN Mİ, BİZE SIKINTI ÇIKARMAK İSTEDİĞİNDEN Mİ

“Çalışma Bakanlığı’ndaki en önemli gelişme, internet üzerinden yapılan başvurularda sıkıntılar yaşanıyordu. Ret cevapları geliyordu. Bize şöyle denildi; “Bize birçok konuda site üzerinden çalışma ile izni ile ilgili başvurular geliyor ve bunlar arasında kimin Ahıskalı olduğunu bilmiyoruz. Bu nedenle ret cevapları gelebilir” Bundan sonra yapılacak müracaatlarda, Göç İdaresi’nde alınacak “Ahıskalıdır” belgesi ile hiç bir sıkıntı yaşanmayacak. Gerekli talimatları da verdiler. Bundan sonra bütün Ahıskalılar bu şekilde rahatlıkla çalışma izni alabilecekler. Bu bizim için çok olumlu gelişme oldu. Aynı zamanda Göç İdaresi’nde yaşanan sıkıntılar anlattık. Göç İdaresi Genel Müdürü maalesef işi bilmediğinden mi, bize sıkıntı çıkarmak istediğinden mi… Çok büyük sıkıntılar yaşıyorduk Göç İdaresi ile. Bu sıkıntıları anlattık ve büyüklerimiz gerekli tedbirleri alacaklarını ifade ettiler. O yüzden Ankara toplantılarımız çok olumlu geçti”

 

İHTİYAÇLARINIZI ÖNERGE OLARAK DÜZENLEYELİM

“Bize şunu söylediler; “Bizim 38-35 Sayılı yasamız var. Bu 1992 yılınca çıktı. Meclis İdari Amirimiz Salim Uslu’nun şöyle bir sözü oldu; “Bu yasayı günümüze göre, ihtiyaçlarınıza göre belirleyin, biz bunu önerge olarak düzenlemesini yapalım. Bu da bizim için çok güzel bir gelişme oldu”

 

DATÜB BİZİ TEMSİL EDEMEDİ

“Bundan sonra Ankara ziyaretleri sıklıkla devam edecek. Biz 2 yıldır Ankara ayağında biraz geri plandaydık. Bizim Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) kuruluşumuz vardır. Biz ikilik olmasın diye bugüne kadar onları yetkilendirmiştik. Ama maalesef ki onlar bizi temsil edemedi. Dertlerimizi, sıkıntılarımı anlatamadı. Bu yüzden artık biz federasyon olarak, federasyondaki yönetimi güçlendirerek, Ankara görüşmelerine tekrar başladık. Ve eksikliğimizi gördük Ankara’ya gittiğimizde. Bundan sonra Ankara toplantılarını daha da sıklaştırarak, sorunların çözümü için destek arayacağız”

 

SORUNLAR BİR KAÇ İÇİNDE HALLOLACAK

“Bursa AK Parti Milletvekilimiz Hüseyin Şahin, bizi Başbakan danışmanı ile görüştürdü. Ayın 13’üne kadar bütçe görüşmeleri var. Ayın 13’ünden sonra bizim Ahıskalılarla ilgili konular meclise gelecek. İnşallah bir kaç ay içerisinde sorunlarımızı çözmüş olacağız”

 

6 MART’TA BÜYÜK ÇAPLI KONGRE

“Biliyorsunuz benim son dönemimdi. Daha önce bir toplantı yaptık ve kalmam konusunda ağır baskı vardı. 1 Dönem daha kalmaya, güçlü bir yönetim kurmaya çalıştık. Yeni yönetimi özellikle gençlerden oluşturduk. Daha genç, daha dinamik bir yönetim oluşturarak 1 dönem daha kalmaya karar verdik. 6 Mart Pazar günü Golan Düğün Salonu’nda büyük bir kongre ile tekrar bir çıkış yakalamak istiyoruz. Bugün de yönetime giren arkadaşlarla bir toplantı yaptık. Hepsi çok heyecanlı, derneğe ve insanımıza katkı yapmak için koşturacak arkadaşlar. İnşallah bu yapacağımız kurultaydan sonra daha güçlü bir yönetimle yolumuza bakacağız” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş