Derbinin Galibi Çarşı

Bursa Genç Erkekler Ligi Play-Out karşılaşmasında yaşanan İnegöl derbisinde İnegöl Belediyespor’u 72-67 yenen Çarşıspor ilk maçından zaferle ayrıldı. Derbiye sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Yayınlama: 15.02.2016
456
A+
A-

İlk dakikasından maçın son saniyesine kadar çok büyük bir çekişmeye sahne olan maç, seyredenlere keyifli bir müsabaka izleme olanağısundu. Maç sonunda açıklamalarda bulunan Çarşıspor Kulübü Başkanı Zeki Karakoç, “Hafta içerisinde basketbola olan altyapının artması için 2 İnegöl takımımızın karşılaşmasının bir fırsat olduğunu ve velilerin çocuklarıyla beraber maça gelmesinin yararlı olacağını söyledik. Bu davetimiz gördük ki bu maç işe yaradı. Gerçekten epey bir seyirci vardı. Umarız bu sayı her karşılaşma artar” dedi.

 

ÇARŞISPOR’DA ZAFER SEVİNCİ






Müthiş seyirci desteğinin oluştuğu karşılaşmada İnegöl Çarşıspor ilk periyoda hızlı bir giriş yaptı ve etkili olduğu bu çeyrek sonucunda skor hanesine 17-11’lik üstünlüğü yazmayı başardı. Ancak ikinci periyot ile birlikte toparlanan İnegöl Belediyespor, skorda dengeyi buldu ve devreye girerken farkı sadece 1 sayıya indirmeyi başardı. Karşılaşmanın 3. periyodu da aynı çekişmeye sahne olurken, son periyotla birlikte hâkimiyeti alan Çarşıspor üstünlüğünü son ana kadar korudu ve Play-Out ilk karşılaşmasında rakibini 72-67 yenerek grubuna zaferle başlamayı başardı.

 

DOĞAN TAKIMINI SIRTLADI

Çarşıspor’da Furkan Doğan attığı 22 sayı ile takımının en skoreri olurken, Onur Sak 15 sayı, Emre Erdoğan 12 sayı, Oğuzhan Üçevliler 8 sayı, Furkan Berkant Kaya 8 sayı ve Furkan Arslan 7 sayı ile galibiyete katkı koyan isimler oldu.

 

“MOMENTUM TAMAMEN BİZİM ELİMİZDEYDİ”

Müsabaka ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çarşıspor Antrenörü Kemal Başaran, “Bu üst grubun her karşılaşmasının böylesine çekişmeye sahne olacağını biliyorduk. İşin en önemli kısmı mental açıdan bugün kazanan taraf olacağımızı tüm maç boyunca gösterdik. Karşılaşma ne kadar dengede gibi gözükse de bence momentum tamamen bizim elimizdeydi. Oyuncularımı ve centilmence mücadele eden Belediyesporlu oyuncuları yürekten tebrik ediyorum. Bunlar bizim çocuklarımız ve ortaya koydukları basketbol oyunları, sevdaları, gelecek için ümit verici” dedi.

 

GRUPTAN ÇIKACAĞIMIZA İNANIYORUZ

Başaran, “3-4 kez elimize farkı daha da açmak ve rakibimizin direncini kırmak adına fırsat geçti. Ancak kritik şutlarda isabet bulamadık. Basketbol böyle birşey… Sürekli değişkenlik gösteren maçlarda önemli olan karşılaşmanın sonunu iyi oynamaktır. Bizde bunu başardık. Her maç daha iyi olmamız için bir referans. Bugünde hem olumlu hem de olumsuz anlamda çıkaracağımız dersler var. Bunları antrenmanlarımızda düzeltip önümüzdeki diğer karşılaşmaları da tek tek almak istiyoruz. Bu grupta ilk 2 çıkacak. Bunlardan bir tanesi biz olmak istiyoruz ve bunun için önemli bir adım attık. Sonunu getirmek bizim için çok daha önemli ve bunu başaracak bir oyuncu kitlesine sahibim. Hiçbir an kazanma arzusunu kaybetmeyen oyuncularımı yürekten kutluyorum”ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş