Türkiye’de deri sektörüne genç ve yenilikçi tasarımcılar kazandırmak için 7 yıldır “Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması”nı düzenleyen Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği ile Japonya’da moda eğitiminin öncüsü 90 yıllık geçmişe sahip Bunka Üniversitesi arasındaki işbirliği güçleniyor.
Tüm dünya tarafından ilgiyle takip edilen önemli tasarımcılar yetiştiren Bunka Üniversitesi’nin düzenlediği “Bunka Üniversitesi Moda Haftası”nda; Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin organizasyonu, Deri Tanıtım Grubu’nun sponsorluğunda Japonya’ya gönderilen Türk derilerinden tasarlanan kıyafetler sergilendi ve ödüllere adeta ambargo koydu. İlk 10 ödülün 9’unda Türk derisi kullanıldı.
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, Bunka Üniversitesi ile işbirliklerinin 3 yıldır sürdüğünü, dünya genelinde kalite skalasında en üst seviyede yer alan Türk derilerinin Bunka Üniversitesi’nin “Moda Şov”unda ilk kez 2014-2015 sezonunda sergilendiğini anlattı.
Bunka Üniversitesi Moda Haftası’nda ikinci ve üçüncü olan tasarımların Türk derileriyle tasarlandığı bilgisini veren Galiko, “İlk 10’daki diğer deri kullanılan ürünlerde de tüm tasarımlarda Türk derisine yer verildi. Bu ürünler Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin VI. Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’nın finalinde de sergilenerek beğeni topladı. Japonya’da 90 yıllık geçmişe sahip olan ve moda eğitiminin öncüsü olan Bunka Üniversitesi ile moda sektöründeki işbirliğimizi önümüzdeki yıllarda arttırarak sürdürmek istiyoruz” diye konuştu.
Bunka Üniversitesi’nin geçen yılki Moda Haftasında Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği üyesi Söktaş firması da kumaş sponsoru olmuştu. Bu yık 9. Kez düzenlenen Bunka Üniversitesi Moda Haftası’nda Keisuke Imazaki, Chisung Ihn, Mari Odaka, Junya Satou ve Takayuki Chino aracılığı ile bir seminer de düzenlendi.
Bunka Üniversitesi Moda Haftası’nda öğrencilerin çalışmaları, moda gösterisi, sergisi ve sunumları sergilendi. Moda Haftası, profesyonellerin etkileşim içinde olabildiği, gelecek yılki koleksiyonu hakkında soruların cevap bulduğu, modanın gidişatını ve gelecek nesiller için moda faaliyetlerinin tartışabileceği bir etkinlik olarak öne çıkıyor.