DİKKAT 1 MART’A KADAR Kış lastiği zorunluluğu başladı!

Bursa Valiliği tarafından il sınırları içerisinde 16 Aralık-1 Mart tarihleri arasında kullanılması zorunlu kılınan kış lastiği ile ilgili denetimler başladı. Dün Avarlar Kavşağı mevkiinde kış lastiği ile ilgili denetimler gerçekleştiren İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, denetimlerde kurallara uymayan sürücüleri uyardı.

Yayınlama: 16.12.2014
649
A+
A-

Kış mevsiminde yaşanan kazaları en aza indirgemek için alınan kış lastiği kullanım zorunluluğu bugün itibariyle başladı. Bursa ve ilçelerinde 16 Aralık-1 Mart tarihleri arasında kullanılması zorunlu kılınan kış lastiği kullanımı ile ilgili denetimler ise dün başladı.

 

Avarlar Kavşağı mevkiinde İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde sürücülere uyarılarda bulunuldu.






 

KIŞ LASTİĞİ 1 MART’A KADAR ZORUNLU

Yapılan denetimlerin ardından açıklamalarda bulunan Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan şunları söyledi: Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın şehirlerarası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca “A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunludur. Ancak Bursa Valiliğinin aldığı kararla ilimizde kış lastiği uygulaması 16 Aralık ile 1 Mart tarihleri arasında kullanılması zorunludur. Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması zorunludur. Kamyonet, minibüs ve “A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerin tüm lastikleri ile yarı römork ve römorkların frenleme tertibatı bulunan dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması zorunludur.

 

YAKIN TAKİPTEN KESİNLİKLE KAÇINMALIYIZ

Kış lastiklerinin üzerlerindeki kanallar yolu daha iyi tutar ve lastiklerinizde su birikmesini önler. Yağmurlu havada süratli araç kullanmak kayma, yoldan çıkma gibi bir sonuçlar doğurabilir. Kayma yol yüzeyi ile lastikleriniz arasında bir su katmanı oluştuğunda araçlarda kaymalar olur ve lastikleriniz fiilen yola temas etmez, direksiyon ve fren hâkimiyetini kaybedersiniz. Bu nedenle yağışlı havalarda sürat yapmaktan kaçınmamız gerekmektedir. Yağmurlu havalarda fren mesafesinin %25-%30 oranında, karlı havalarda ise normalin 8 katına kadar arttığı bilinmektedir. Yağışlı ve soğuk havalarda seyrederken takip mesafemizi biraz daha arttırıp yakın takipten kesinlikle kaçınmalıyız. Özetle yağışlı havalarda sürücülerin uyması gereken en önemli kuralların başında düşük hızlı olmak ve takip mesafesini iyi ayarlamak gelmektedir. Farlarınızın her daim açık olmasının hem sizin yolu hem de başka sürücülerin sizi daha net görebilmesini sağladığı, daha çok dikkat çektiği için kaza oranlarının azalmasına katkı sağladığı unutulmamalıdır. Aracınızın yağışlı havalarda sağlıklı, rahat ve güvenilir bir şekilde hareketi için, aracınızın bakımlarına ve onarımına zamanında yaptırın. Değişen iklim şartlarına göre, Trafik ve güvenlik konuları ile alakalı, tedbirlerimiz gözden geçirilmiş, gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra, vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için, tüm ekip ve personelimiz 24 saat esasına göre, ilave önlemlerle birlikte müteyakkız konuma getirilmiştir.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş