Edebey geleneği bozmadı

Edebey Mahallesi Muhtarlığı tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilen pilav ikramı, dün Cuma namazının ardından gerçekleşti.

Yayınlama: 20.03.2015
730
A+
A-

Köy Muhtarlığı tarafından düzenlenen dua programının ardından ise, mahalle halkına ve davetlileri pilav ve ayran ile irmik helvası ikram edildi.

 

Dün Cuma namazının ardından köy meydanında düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, AK parti Bursa Milletvekili Aday Adayı Sedat Kızılcıklı, CHP İlçe Başkanı Engin Başar, CHP Bursa Milletvekili Aday Adayı Turhan Neşe, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Aksakallı, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Müftü Bayram Canbey ile mahalle sakinleri katıldı.






 

YILLAR GEÇTİ, İKRAM OLAN ÇALIŞMAMIZ ŞENLİĞE DÖNÜŞTÜ

Programın açış konuşmasını yapan Edebey Köyü Muhtarı Rahmi Mintaş, “Davetimize icabet eden herkese teşekkür ediyorum. 10 yıldan beri kendi aramızda düzenlediğimiz ikram şeklinde bir organizasyondu. Yıllar geçti, ikram olan çalışmamız şenliğe dönüştü. Her yıl tarım konusundaki üretimimizde bolluk olması konusunda dualar, hatimler yapıyoruz. Cuma namazında hatimlerin duasını yaptık. Ardından katılanlara ikramlarda bulunduk. 2 bin kişilik hazırlanan pilavımızı ikram ettik” dedi.

 

Duaların ve konuşmanın ardından, programa katılanlara, köylüler tarafından imece usulü hazırlanan bin kişilik pilav ve ayran ile irmik helvası ikram edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş