Edebey Mahallesine duvarı yapımı

İnegöl Belediyesi, yeni yasayla birlikte köylere hizmet götürmeye devam ediyor. Edebey Mahallesi cami lojmanı ve kuran kursunun aşırı yağışlarda deredeki su seviyesinin yükselmesiyle oluşabilecek toprak kayma ihtimalini ortadan kaldırmak ve dere yatağını ıslah etmek için istinat duvarı çalışmaları yapıldı.

Yayınlama: 04.07.2014
899
A+
A-

Çalışmaları İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit yerinde inceledi. İncelemelerin arından Eşref Yiğit açıklamalarda bulundu.

 

TÜM BU ÇALIŞMALAR BELLİ BİR BÜTÇE VE PLAN DÂHİLİNDE YAPILMAKTA






Yeni yasayla birlikte hemen köylere hizmete başladıklarını ifade eden Eşref Yiğit, “30 Mart 2014 tarihinden sonra hayata geçen yasayla eski köy ve beldelerimiz mahalle olduktan sonra bu yerleşim birimlerinin bir kısım çalışmaları belediyemiz marifetiyle, bir kısmı da büyükşehir belediyemizce yapılmaya başlandı. Bütün bu yerleşim yerlerimize sağlıklı hizmet verebilmek adına, şehrin doğusunda Kurşunlu Mahallemizde “Doğu Şantiyesi”, Yeniceköy’de ise  “Batı Şantiyesini” kurduk. Köyden dönüşen mahallelerimizde başlattığımız çalışmalarımız peyder pey devam ediyor. Bugüne kadar Paşaören mahallesinde yıkılan köprünün yapılması, Hocaköy’de metruk binaların yıkılması, Cerrah’ta çöğür alanı ve dere koruma bantları, Çavuşköy mahalle konağının dış cephe çalışmalarını ile Dipsizgöl’de Dipsizgöl camiini modern bir görünüme kavuşturmak için cami çevresinde peyzaj düzenlemesi yapmıştık. Tabi tüm bu çalışmalar belli bir bütçe ve plan dâhilinde yapılmakta” ifadelerini kullandı.

 

TOPLAM MALİYETİ 15.695 TL

Edebey Mahallesi’ndeki çalışmalara değinen Yiğit, “Bugün ise, Edebey Mahallesi cami lojmanı ve kuran kursunun aşırı yağışlarda deredeki su seviyesinin yükselmesiyle oluşabilecek toprak kayma ihtimalini ortadan kaldırmak ve dere yatağını ıslah etmek için istinat duvarı çalışması yapmaktayız. İstinat duvarı 2 kısımdan oluşan İstinat duvarın birisi, 31 metre uzunluğunda 3 metre yüksekliğinde, diğeri ise, 24 metre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğindedir. Duvarların yapımında yaklaşık olarak 300 ton duvar taşı kullanılacaktır. Çalışmanın belediyemize toplam maliyeti 15.695 TL’dir” şeklinde konuştu.

 

BİNALARIN EMNİYETİ SAĞLANMIŞ OLACAK

Eşref yiğit, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Muhakkak bu çalışmayı olası toprak kaymasını önlemek, insanlarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla yapmaktayız. Edebey Mahallemizdeki söz konusu alanda sıkıntılı bir durumun oluşmaması için buraya istinat duvarı yapmaktayız. İstinat duvarının tamamlanmasıyla alandaki, yayalar ile bölgedeki binaların emniyeti sağlanmış olacak. Ben yaptığımız çalışmanın Edebey Mahallemiz ve sakinlerine hayırlı olması temennisiyle saygılar sunuyorum.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş