Eğitime en büyük özel yatırım

İnegöl’de özel eğitim alanında yapılan en büyük yatırım Cerrah’ta eğitime başladı. Özel Kosova Koleji “Cerrah Kampüsü”nün ilk etabı 2015-16 eğitim öğretim döneminde hizmete girdi.

Yayınlama: 11.09.2015
1.444
A+
A-

35 dönüm arazi üzerine kurulu olarak gerçekleştirilen Özel Kosova Koleji “Cerrah Kampüsü”nün ilk etabı hizmete girdi.

 

KAMPÜSÜN İLK ETABI 2,5 AYDA TAMAMLANDI






Kampüste açıklamalarda bulunan Özel Kosova Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Kosova Hasırcı şunları söyledi: “Özel Kosova Eğitim Kurumları olarak Cerrah Kampüsü inşaatına Mayıs ayında başladık ve 2015-16 eğitim öğretim yılına projeyi yetiştirdik. İnşaat yaklaşık 2,5 ay gibi kısa bir sürede bitti, kalan sürede de son çevre düzenlemeleri ile okulu eğitim öğretime hazır kıldık. 35 bin metrekare arazide projeyi gerçekleştirdik. 20 dönüm ormanı olan, bölgenin de en büyük okuluyuz. Sadece orman olarak değil yatırımın tamamına bakıldığında bölgenin en büyük eğitim yatırımıyız. Bursa’da da Güney Marmara’da da bu kadar metrekare alanda ve bu standartlara sahip, şehir trafiğinin olmadığı, çocuklar için özellikle planlanmış bir proje yok. Bu bölgenin en büyük yatırımı… Projenin tamamı bittiğinde 15 bin metrekare kapalı alanı olacak. Tabanda kullandığımız alan 4 bin küsur metrekare olacak. 31 bin metrekare alanı sadece çocuklar için yeşil alan olarak bırakmış durumdayız. Çocuklar burada orman içerisinde düzenlenecek olan hayvanat bahçesi ve organik tarım alanlarıyla birlikte kendileri yapıp, uygulayıp eğitim öğretime devam edecekler. Sadece sınıflarda akıllı tahtalarla bir eğitim öğretim süreci planlamıyoruz. Bütün hazırlıklarımızı da çocukların kendilerinin de uygulayarak öğrenecekleri sürece bağladık.”

 

İLK ETABI BİTTİ

“Bina akıllı bir bina… Akıllı tahtalar, fen laboratuvarları, müzik odaları, görsel sanatlar odası, kameraları, alarmları ve havalandırma sistemleriyle de her anlamda ihtiyacın üzerinde, standartların üzerinde bir yapı… 7 Eylül Pazartesi itibari ile 8. sınıflarımız eğitim öğretime başladı. Onlar bizim için önemli bir grup. Kasım ayında TEOG sınavı var ve o çocukları erkene aldık. Eylül 14 itibari ile diğer bütün gruplarımız bu kampüste eğitim öğretime başlamış olacaklar. Ondan sonraki süreç Haziran ayı sonuna kadar devam edecek. Projenin şuan ilk etabını bitirdik. İlk etap 4 bin metrekare kapalı alanda 30 derslikle eğitim hizmetine devam edeceğiz. Yarı olimpik bir yüzme havuzu ve kapalı spor salonumuz önümüzdeki aylarda hizmete girecek. Projenin planlanan diğer yapıları ise 2016-17 eğitim öğretim yılına yetişecek şekilde çalışmaları devam ediyor. 2017 yılı sonunda bu bölgenin en büyük yatırımını yapmış olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyacağız. Eğitim öğretime yatırım yapmak bizi özel kılıyor ama bu şehirde doğmuş, bu şehirde büyümüş, bu şehirde okumuş biri olarak bu kadar büyük bir yatırımı bu şehirde yapmaktan da büyük kıvanç duyuyoruz. Diliyoruz ki bu yatırım diğer eğitim yatırımlarına örnek teşkil eder ve bundan sonra çıta en az bu kadar olur. Bu anlamda akademik kadro olarak da son derece tecrübeli ve kalabalık bir akademik kadromuz var. Sadece ilköğretim bazında 45 öğretmen ile eğitim öğretime başlıyoruz. Bunun dışında servislerimiz, yemekhanemiz ve diğer hizmetler devam edecek.”

 

ÇİFT DİLLE EĞİTİM

“Okulumuza gelen öğrenci sadece akademik eğitimini değil dil, spor ve sanat eğitimini de burada tamamlıyor. 1. sınıf itibariyle Almanca ve İngilizce çift dil gidiyoruz ve tüm grupların yaklaşık 17 saat sadece yabancı dil programları var. Yabancı dil merkezli bir eğitim söz konusu. Hepsi için planlanan, 2 yıl içerisinde birer spor lisansına sahip olmalarıdır. Daha önceki geçirdiğimiz 4 yılda bunu yaptık. Bizdeki öğrencilerin tamamı 2 yıl sonra bir spor lisansına sahip olmuştu. Tabi burada şartlar çok daha iyileşerek devam etti. Yine aynı şekilde okulumuz bünyesindeki öğrencilerin hepsi birer müzik aleti çalıyor ve ilk 3 yılı tamamladıktan sonra Cambridge sınav düzeyinde İngilizcelerini tamamlamış oluyorlar. Bunlar da bizim bu anlamda bölgedeki en iddialı eğitim sürecini geçirdiğimizi gösteriyor.”

 

21 MİLYONLUK YATIRIM

“Okulumuzun açılış kontenjı 556’dır. Tamamını kullanıyoruz. Devlet teşvik desteğini de öğrencilerimize kullandırıyoruz. Bugün devlet teşvikinden faydalanmayı hak eden tüm öğrenciler Özel Devrim Kosova İlkokulu ve Ortaokulu’nu tercih ettikleri takdirde hiç kontenjan problemi yaşamadan puanları buna elveriyorsa okulumuza yerleşebilirler. Yerleştirmeler 2 durumu baz alıyor, bir puanı bir de okul kontenjanını. Biz şuanda en yüksek kontenjana sahip özel okuluz. Şuana kadar yatırıma 6 trilyonun üzerinde para harcadık. Tamamı bittiğinde tüm proje 21 trilyona mal olacak. Tamamı bittiğinde bin 700 öğrenci kapasiteli bir kampüs olacak. Burasını bir okul gibi düşünmemek lazım… Vakıf üniversitelerine bakıldığında ortalama 30 dönüm arazi üzerinde bu işi yapıyorlar. 35 dönümde ilköğretim bazında bir yatırım yaptık. Sınıflarımız 20 kişilik. Bu konuda çok netiz. 22 olduğunda sınıfları bölüyoruz. Bütün sınıflar 20 kişilik hazırlandı. Sınıfların tamamında dolapları, sıraları, akıllı tahtaları ve her türlü malzeme odaları ile birlikte sınıflar 56 metrekare şeklinde. Bütün sınıflar mevcut doğaya da hâkim durumda. Doğanın içerisinde doğa manzaralı bir okul oldu. Buranın en güzel yanı çocuklar servise bindikten itibaren tüm okullara göre çok daha güvenli bir seyahat sürecindeler. Burası İnegöl’e çok uzak bir yer değil. Ortalama 4 kilometre mesafede. Okullar bölgesinde bir trafik kargaşasına giriyorsunuz, burada öyle bir kargaşa yok. Güvenli bir servis süreci geçirecekler.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş