Erdem Beyazıt’ta Kardeşlik

Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu’nda “Umut Biziz Biz Sonsuza Dek Kardeşiz” sloganıyla ‘Kardeşlik’ projesi başlatıldı.

Yayınlama: 26.12.2015
798
A+
A-

Öğrenciler arasında sevgi, saygı, hoşgörü, yardımlaşma gibi değerlerin yaygınlaştırılması amacıyla yapılan projede 5 ve 6. sınıf öğrencileri ‘Kardeş’, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ‘Ağabey/Abla’ olarak eşleştirildiler. Proje sonucunda öğrencilerin okul içinde ve dışında birlikte etkinlilerde bulunmaları bekleniyor.

 

VELİLER DESTEK VERDİ






Bu projenin sadece öğrenciler arasında kalmayıp veliler arasında da yaygınlaşması amaçlandı. Bu vesileyle de kardeş öğrenciler ve velilerin buluştuğu ‘Birlik Beraberlik Yemeği’ adı altında okulda bir buluşma gerçekleşti. Bu buluşmada öğrenci velilerinin bu projeye önem verdiği, çok sayıda velinin bu buluşmaya katıldığı ve destek olduğu görüldü.

 

TÜM İNSANLIĞA ÖRNEK OLSUN

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Akif Bakiler, “Okul olarak öğrencilerimizin sadece akademik olarak başarılı olmalarını yeterli bulmuyoruz. Okulumuzun İmam Hatip olması nedeniyle toplumun bizden başka beklentilerinin olduğunun farkındayız. Bundan dolayı öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında ahlaki değerleri öğrenen, özümseyen ve yaşayan birer birey olması için uğraşmaktayız. Bu düşüncelerle okulumuzda değişik çalışmalar yapmaktayız. Bunlardan birisi de ‘Abla-Ağabey, Kardeş Oluyoruz’ projesidir. Ben buna kısaca ‘Kardeşlik’ projesi diyorum. Günümüzde kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Ben öğrencilerimiz arasındaki bu kardeşliğin öğrencilerimizin, okul hayatı boyunca değil tüm hayatları boyunca devam etmesini, ayrıca bu kardeşliğin tüm insanlığa örnek olmasını, diğer insanlar arasında da yaygınlaşmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş