ERTUĞRULGAZİ’DEN SP’YE ZİYARET

İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Yönetimi, Saadet Partisi İnegöl teşkilatını ziyaret etti.

Yayınlama: 18.01.2017
835
A+
A-

ziyarette konuşan Ertuğrulgazi Dernek Başkanı Mehmet Erim, “Saadet Partisi’nin bizde yeri çok önemlidir. Derneğimizin kuruluşundan bu gününe kadar birçok kademesinde Milli Görüşçü abilerimiz ve kardeşlerimiz görev almışlardır. Şu anda partinizde yönetim kurulu üyeniz olan Nazmi Başhan abimiz kurucu üyelerimizdendir. Yine önceki dönem ilçe başkanınız Bahri Urgun Bey, Ayhan Baygın Bey ve ismini sayamadığım nice gönüldaşımızın derneğimizde emekleri büyüktür. Şu anda da dernek yönetim kurulumuzda Saadet Partisi İlçe Yönetiminde olan Fatih Demircan ve Metin Çamlıdere kardeşlerimiz de özverili olarak çalışmalarına devam etmektedir” dedi. 

 

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Mehmet Erim; “Birçok faaliyetimiz olmuştur ancak bugün ben burada bunlardan sadece iki tanesini belirteyim. Birincisi mevcut Kent Müzesi projesi bize ait olan bir proje olarak hayata geçmiştir. Bu bizler için bir gurur vesilesidir. İkincisi Heykel meydanında bulunan saat kulesi ile ilgili Çanakkale Şehitlerimizin isimlerinin oraya yazılması da bize ait olarak hayat bulan fikirlerdendir. Sadece bu iki faaliyet derneğimizin hem kültürel hem de manevi yönünü ortaya koymaktadır” dedi.






 

Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü ise, “Bir önceki hafta Aliya Düşünce Derneği ziyaretinden sonra sizleri aramızda görmek bizler için ayrı bir memnuniyet vesilesi olmuştur. Bizler ifade buyurduğunuz gibi Ertuğrulgazi Derneğimizi çok farklı görüyoruz. Çünkü Ertuğrulgazi Derneği temsil ettiği misyon sebebiyle tüm derneklerin üstünde bir çatı vazifesi görmektedir”

 

ÜMMETİN KURTULUŞU İÇİN CİHAD ETMİŞTİR

 “Ertuğrul Gazi’nin dönemindeki duruşu bugün bizlerin olaylar karşısında nasıl bir tavır izlememiz gerektiğini ifade etmektedir. O gün de ErtuğrulGazi sadece bir beylik idare etmek için değil, Ümmetin kurtuluşu ve biraraya gelmesi gayesiyle cihad etmiştir. Bunun da yakın tarihimizdeki en önemli girişimi Rahmetli Erbakan hocamızın hayata geçirmiş olduğu D-8 projesidir. Eğer bu projenin önünü kesmemiş olsalardı, bir sonraki adımda diğer Türki Devletleri kapsayan D-60 ve D-160 birliği ile yeryüzünde adalet tam anlamıyla tesis edilmiş olacaktı. Bugün komşu devletlerdeki zulmün de, bizden onbinlerce kilometre ötede Arakan’da soydaşlarımıza yapılan zulmün de sona ermesi ancak adaleti ve hakkaniyeti esas alan Güçlü bir İslam Birliği ile mümkün olacaktır. Bunun için de hepimizin fikir ve eylem birliği içinde olması gerekmektedir”

 

ECDADA ÖZLEM

Sütçü,“Gerek tarihten okuduğumuz kadarıyla, gerekse bu dizide gördüğümüz kadarıyla şurası kesindir ki; Her ne olursa olsun İşbirlikçiler her zaman kaybetmeye mahkûmdur. Buna karşın az da olsa Hak yolunda olanlar da elbette kazananlardan olmuşlardır. Onun için Rabbimiz milletimizi Hakka hizmet etmekten ayırmasın” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş