Esnafın sinek isyanı

Anafartalar Caddesi üzerinde gıda işletmeciliği yapan firma yetkilileri, bölgedeki çöp konteynırlarından üreyen sineklerin bölgedeki işyeri ve ikametleri aşırı şekilde rahatsız ettiğini belirterek yetkililerden ilaçlama ve temizleme çalışmalarını sıklaştırmalarını talep ettiler.

Yayınlama: 24.07.2015
695
A+
A-

Anafartalar Caddesi üzerinde bulunan gıda işletmeleri, sıcak havalarla beraber çöp konteynırlarının adeta sinek çiftliğine döndüğünü ve yetkililer tarafından alınan tedbirlerin yetersiz kaldığını belirterek yardım talebinde bulundular.

 

İLAÇLAMALAR YETERSİZ KALIYOR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Anafartalar Caddesi esnaflarından Adil Tekeş, “Şuan bulunduğumuz işyerimize yakın olan çöp konteynırlarını sinek üretme çiftlikleri gibi görüyorum. Gıda işi ile uğraştığımızdan dolayı bütün sinekler gıdaya hücum ediyorlar. Burada üreyerek işyerlerimize hücum ediyorlar. Her gün 2 kutu sinek ilacı sıkmaktan bıktık. Bu da bir tarafa sinekler, ilaç sıktıktan sonra ölerek yere düşüyor. 10 dakikada bir yerden sinek süpürmek zorunda kalıyorum. Yetkililere konuyu ilettiğimizde gerekli periyodik çalışmaları yaptıklarını söylüyorlar ama 15 günde bir çöp konteynırlarının ilaçlanması bu sıcak havalarda, bu yaz günlerinde yeterli olmuyor. Ya bunun farkına varamıyorlar ya da farkına varmak istemiyorlar. Bunların acilen her gün ya da gün aşırı ilaçlanarak dezenfekte edilmesi gerekiyor. Bunu da yapamıyorsalar bu çöp konteynırlarını kaldırsınlar. Bizim sıkıntımız bu. Yetkililerden bu konuda daha duyarlı olmalarını talep ediyoruz” dedi.

 

MAĞDURİYETİMİZİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ

Çöp atmak için konteynırın yanına gelen insanların konteynırı açtıkları esnada sineklerden ürkerek çöplerini konteynır dışına bırakarak kaçtıklarını belirten Tekeş, “Bu şekilde de konteynırlar boş olduğu halde çöpler konteynırların dışına bırakılıyor. Bu eksiklere karşı derhal tedbir alınmasını istiyoruz. Bu yaz günlerinde daha sık ilaçlamaların yapılarak mağduriyetlerimizin giderilmesini talep ediyoruz. Gerek Büyükşehir Belediyesi’nden gerekse İnegöl Belediyesi’nden bu konuda hizmet bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

KENDİ TEDBİRİMİZİ ALIYORUZ AMA YETMİYOR

Bir başka bölge esnafı Fethi Dursun ise, “Biz de aynı durumdayız, aynı dertten mustaribiz. Her taraf sinek… Müşterilere karşı mahcup oluyoruz. Biz kendimiz gerekli tedbirleri alıyoruz ama yetmiyor. Dışarıdaki sinekler içeriye doluşuyor. Günde 2-3 kez ilaçlama yapıyoruz. Kendi işyerimizi ilaçlıyoruz fakat yeterli gelmiyor. Bir an önce buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş