Fırın denetimleri sürüyor

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, ilçemiz genelinde faaliyet gösteren 70’in üzerindeki fırınlara yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Yayınlama: 26.08.2015
401
A+
A-

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, dün denetim çalışmalarına katıldı.

 

FIRINLARA TAM NOT






İncelemelerin ardından açıklama yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, “İnegöl’de 70’in üzerinde faaliyet gösteren unlu mamul ve ekmek üretimi yapan fırınlarımız var. Fırınlarımız, gıda kontrol ekiplerimizle beraber kontrolleri yapılmaktadır. Bu günde bizde ekiplerimizle beraber denetimlerimizi yapıyoruz. İnegöl’de şu anda geçmiş yıllarda yaptığımız denetimlerin büyük faydasını görmüş bulunuyoruz. Gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz; fırınlarımız kanuna riayet ederek, hijyen şartlarına uygun faaliyet gösteriyorlar. Gerek çalışanlar, gerek üretim yerleri son derece kanunun verdiği şartlara haizdir.” Dedi.

 

ÜRETİM İZNİ OLMAYAN YERLERDEN KESİNLİKLE BİR ŞEY ALMAYIN

Fırınların üretim ve satış şartlarına her ne kadar uygun olsalar bile tüketicilerin yine dikkatli olmasını isteyen Doğru, “Vatandaşlarımız, aldıkları ürünlerde herhangi bir olumsuz durumla karşılaştıkları zaman mutlaka ilçe müdürlüğümüze veya bakanlığımızın 174 Alo gıda hattına başvurabilirler. Tüketicilerimizin bu konuda çok bilinçli olması gerekiyor. İnegöl’de üretim yapan fırınlarımızda geçmiş yıllara göre son derece önemli mesafeler kaydettik. Gerek çalışanlar, gerek üretim yerleri hijyen açısından son derece uygunlar. Her şey yüzde yüz olamaz tabi ki eksiklik vardır. Ama biz bu denetimlerimizi sürdürüyoruz. Üretim izni olmayan yerlerden kesinlikle bir şey almayın.” Diye konuştu.

 

AĞIR CEZALAR VAR

Unlu mamul üretim yerlerinin hijyen ve üretim şartlarına uyum sağlamaması halinde gerekli ağır cezaların uygulandığını aktaran Doğru, cezaların 6 bin TL taban rakamdan başlayıp yükseldiğinin altını çizdi.

 

2015 yılında denetimlerinde kesilen cezalardan bahseden Doğru, 2015 yılı ilk 8 aylık süreçte yapılan denetimlerde kurallara uymayan 3 firmaya 18 bin lira para cezası kesildiğini de sözlerine ekledi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş