İnegöl Belediyesi tarafından İnegöl’de faaliyet gösteren fırın işletmecilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İnegöl Fırıncılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Yavuzyiğit, fırın yetkilileri ile Zabıta Müdürü Osman Kalkan ve Zabıta Amiri Lütfü Dalga da katıldı.
Toplantıda katılımcılara yönelik bilgilendirmelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; Belediye olarak daha aktif bir şekilde hareket ederek sorunları ve problemleri irdeleyen, üzerine giden, takip ve kontrol eden bir yapı içerisindeyiz. 2014 yılından sonra Büyükşehir sınırları içine giren İnegöl, büyükşehir kanunlarının geçerli olduğu yeni bir döneme girmiştir. Bundan dolayı da uygulama noktasında mevzuata giren yeni kurallar ile mevcutları yeni uygulamalara entegre noktasında işletme sahiplerinin uyması gereken konular vardır. Bununla alakalı da çok yakın bir zamanda düğün salonu işletmecileriyle bir toplantı gerçekleştirmiştik. Bu şekilde esnaf işletmelerimizi bir araya getirerek ilgili konularda tespit ettiklerimizi kendileriyle paylaşmak ve beraberinde güzel olan uygulamaları da takdir edelim istiyoruz. Ayrıca öneriler veya kanunen eksik yönler varsa bu noktaları beraberce yeniden ifade edelim ve bunların düzeltilmesi noktasında birlikte el birliği ile çalışalım istiyoruz“ dedi.
Taban; “Nihayetinde hepimiz İnegöl’de birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyoruz. Bu kapsamda işlerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve denetlenmesi noktasında belediyemizin zabıta birimi karşımıza çıkmaktadır. Çok yakın bir zamanda ekmek fırınlara yönelik zabıta müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz tarafından bir denetim gerçekleştirilmişti. Yapılan denetimlerde mevzuata uygun bir şekilde hareket ettiği tespit edilen fırıncı arkadaşlarımıza yürekten teşekkür etmek istiyorum. Bu noktada işini önemseyerek ve güzel bir şekilde yapan insan zaten bizim nazarımızda örnek insandır” dedi.
Fırınlarımızın kanunların öngördüğü bir takım şartlara uymaları gerekmektedir diyen Taban; “Özellikle bu işi yaparken çevreye karşı daha duyarlı olunmalı ve ona göre hareket edilmeli, bu noktada baca sistemi bu işe göre dizayn edilmeli ayrıca gramaj ve etiketlendirme konusunda da dikkatli olunması gerektiğini düşünmekteyiz. Bu kurallara fırıncı esnafımız uyarsa muhakkak surette bundan hem hizmet alan halkımız hem de hizmeti veren işletme sahipleri karlı çıkacaklardır” dedi.
Vatandaşlarımızdan bize fırınlarımızın yapmış oldukları uygulamalar noktasında bir takım dönem dönem şikâyetler gelebiliyor diyen Taban; “Bu noktada işletme sahiplerimizin eksik kalan konularda kendilerini tamamlayıcı bir noktaya gelmeleri konusunda iş birliği içerisinde olmamız gerekmektedir. Bu şehirde birlikte ve beraberce yaşıyorsak özellikle halk sağlığını ilgilendiren bu konularda daha fazla dikkatli olmamız gerektiğini düşünmekteyiz” dedi.
Taban; “Bu şehirde yaşayan vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde yaşamaları adına üstümüze düşen ne varsa yerine getireceğimizi özellikle belirtmek istiyoruz. Bu yüzden kanunların ön gördüğü kurallara titizlikle uyulması gerektiğini ekmek fırını sahiplerine bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Bu konulara riayet etmeyen işletmeler için de gerekli uyarı ve yaptırımları belediye olarak taviz vermeden uygulayacağımızı söylemek istiyoruz. Dolayısıyla arkadaşlarımızın bu konu da bizlere yardımcı olmalarını ve bu konulara hassasiyetle yaklaşmalarını istiyoruz. Ben toplantıya katılan tüm arkadaşlarımıza gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Toplantının sonunda konunun tarafları istek ve önerilerini Belediye Başkan yardımcısı Alper Taban ve Zabıta Müdürü Osman Kalkan’a ilettiler.