“Gürcü Kızı Yahut İntikam”

Ahmet Mithat Efendi tarafından 1888 yılında yazılan “Gürcü Kızı Yahut İntikam” kitabını Türkçe’ye çeviren Abdullah Tataroğlu, önceki akşam imza töreni ile kitabını tanıttı.

Yayınlama: 16.11.2015
698
A+
A-

Önceki akşam Mobilya Müzesi Konferans Salonu’nda düzenlenen imza törenine Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş ve yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

OSMANLICADAN TÜRKÇEYE ÇEVRİLDİ






Kafkas ekibinin folklor gösterisinin ardından programın açılışında konuşan İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, “Derneğimiz, 1977 yılında kurulmuş ve Gürcü kültürünün yaşatılması anlamında birçok çalışmalara imza atmıştır. Ülkemizde gelişen çeşitli nedenlerden dolayı son 1 yıldır birçok faaliyette bulunamadık ama bu yıl farklı bir çalışma ile karşınızdayız. Gürcü Kızı Yahut İntikam kitabı Osmanlı döneminde, dönemin önemli yazarlarından Ahmet Mithat Efendi’nin Osmanlıca yazmış olduğu bir kitaptır. Gürcü kültürü ile alakalı konular içerdiği için bizim bu konu ile ilgilenmemiz gerektiğine inandık. Değerli hocamız Abdullah Tataroğlu hocamız bize bir öneride bulundu, biz de çalışmasını yaptık. Kendisi günümüz Türkçesine çevirerek bizlerle buluşturdu. Biz de gerekli altyapı çalışmalarını yaptık. Basımı hakkında maddi imkânları nasıl karşılarız diye düşündük. Destekler aldık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

İNEGÖL’ÜN GELİŞMESİ ADINA ÇALIŞMALARA KATKIDA OLURUZ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “11,5 yıldır sanatın ve kültürün ilçemizde gelişmesi adına etkinlikler yapıyoruz. Bu arada kişisel beceriler de oluyor. Onları da ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Ağırbaşlı bir kitap ama gerçekten çok keyifli. Hocam sağ olsun büyük emek gösterdi. Bu manada özel gayretler olursa yeter ki ilçemiz insanının hayrına çalışmalar olsun, biz destek veririz. Kültürel ve sanatsal açıdan çok zengin bir coğrafyaya sahip olan İnegöl’ün gelişmesi adına bu tip gayretlere elimizden gelen yardımı veririz. Hocamıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL’ÜN STK’LARI KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİ ARTIRIYOR

İnegöl’ün üreten bir ilçe olduğunu aktaran Kaymakam Ali Akça ise, “Sanayisine baktığımızda, tarımına, hizmetler sektörüne baktığımızda oluşan rakam hem Bursa iline hem de Türkiye’ye ciddi katkılar sağlıyor. Yalnız hayat sadece maddiyattan ibaret değil. Hayata baktığımızda maddiyatın yanında bir de maneviyatın, kültürün olması lazım. Hayat maddiyat ve maneviyatıyla bir bütündür. Eğer siz maddi üretiminizin yanında kültürel bir zenginlik de oluşturamazsanız 2 ayakla yürümesi gereken bir insanın tek ayakla yürümesi gibi bir durum ortaya çıkar. Kültürü de maddi zenginliğin yanına ilave etmek durumundayız. Bu konuda İnegöl’ün STK’ları ciddi inisiyatif gösteriyorlar. Bunlar kültürel zenginliklerdir ve bu kültürel zenginlikleri STK’lar ile kamu ile tek tek İnegöl’e egemen kılmak durumundayız. Abdullah Tataroğlu hocamız bir kitap tanıtımı yapacak. Abdullah hocamız ile Gazelli köyünde güzel bir gece geçirdim. Gazellili kardeşlerimiz ile beraber hem biz onları dinledik hem onlar bizi dinledi. O gün kendisine bir kalem vermiştim, o kalemle bugün bize kitap imzalayacaklar” ifadelerini kullandı.

 

Son olarak kürsüye çıkan yazar Abdullah Tataroğlu, kitabın içeriği ve tarihi ile ilgili yaptığı bilgilendirmelerin ardından imza töreni düzenledi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş