GÜVENLİK GÜÇLERİ İÇİN ELLER SEMÂYA KALKTI

İshakpaşa Eğitim Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, geçtiğimiz cumartesi akşamı bir program gerçekleştirerek, güvenlik güçleri için çok sayıda vatandaşın katılımı ile dualar edildi ve şehitler için Mevlid-i Şerif okundu.

Yayınlama: 07.02.2016
405
A+
A-

Program öncesi birçok noktada kandil simidi de dağıtan İshakpaşa Eğitim Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, günün kandil havasında geçmesi için bu çalışmaları gerçekleştirdiği öğrenildi.

 

BİZİM EVLATLARIMIZ İÇİN ŞEHİT OLUYORLAR






Ülkemizin zor bir zamandan geçtiğini belirten İshakpaşa Eğitim Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şenol, “Malumunuz ülkemiz zor bir durumdan geçiyor. Birçok sığınmacı geliyor. Güvenlikle alakalı sorunlar var. Buna rağmen Allah razı olsun askerimiz, polisimiz biz burada rahat rahat ibadet edebilelim diye, çoluğumuzla çocuğumuzla oturalım diye görevlerini yerine getiriyorlar.  Kendi evlatlarını babasız bırakarak, bizim evlatlarımız için şehit oluyorlar. Askerimize, polisimize minnet duymalıyız. Onlara çokça dua etmeliyiz, Allah onlardan razı olsun. Allah onları inşallah Peygamber efendimize komşu etsin” dedi.

 

HERKESİN ÜMMET OLMA ŞUURUNU ERMESİ LAZIM

“Bu akşam Mevlid-i Şerif’te de görüldüğü gibi biz Kürdü, Türkü, Lazı ile hep beraber mevlid okuduk” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Şenol, “Aynı Allah’a secde ediyoruz. Yarın veya bir başka gün öldüğümüzde de ahiret gününde Allah bizi ırkımıza, cinsimize, rengimize göre değerlendirmeyecek. Hepimiz yaptığımız Ameller ile Allah’ın karşısına çıkacağız. Dolayısıyla bu günlerin kıymetini bilmek lazım. Herkesin Ümmet olma şuurunu ermesi lazım, buda birlik ve beraberlikten geçiyor. Osmanlı zamanında 600 yıl dünyaya hükümdarlık yapmasının en büyük sebebi; birlik ve beraberliği sağlaması, kardeşlik tohumlarını ekmesiydi. Allah inşallah bize de bunu nasip eder” dedi.

 

KANDİLMİŞ GİBİ OLMASINA ÖZEN GÖSTERDİK

Birçok noktada kandil simidi dağıtımı yapılarak günün kandil havasında geçmesini istediklerini ifade eden Şenol, “Bu gün ile alakalı kandil simidi hediye ettik. Bütün polislerimize, askerlerimize, hastanede yatan hastalarımıza, rehabilitasyon merkezine, okullara, cami cemaatine, yani bunu kandilmiş gibi olmasına özen gösterdik. İnşallah Allah kabul eder. Bu tür programlarımız devam edecek. Bizim derdimiz birlik ve beraberlik, başka bir derdimiz yok. Allah askerimize, polisimize yardım etsin” şeklinde konuştu.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş