Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde “Seramik ve Cam İşlemeciliği Alanı” açılması ile ilgili Protokoller imzalandı.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Bilindiği gibi İnegöl mobilya sanayi inde Türkiye’de önemli bir yer teşkil etmekte, bu konumuyla da hem yurt içi hem de yurt dışı mobilya pazarlarında ciddi rekabet içerisindedir. Gün geçtikçe pazar payını daha da artırarak gelişmektedir. Bu bağlamda cam işlemeciliği ise mobilya ile entegre olmuş ve mobilyanın yüzde 40 ını teşkil etmektedir. İnegöl’de de cam işlemeciliği mesleği mobilya üretimine paralel olarak artış göstermektedir. İnegöl’de irili ufaklı yaklaşık 30 un üzerinde işletme mevcut olup buralarda istihdam edilen işçi sayısı ise yaklaşık 1500 kişi civarındadır. Gelişmekte olan bu sektörün istihdamına katkı sağlamak amacıyla biz de Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü bünyesinde okul müdürümüzün de ilgi ve gayretleriyle “Seramik ve Cam İşlemeciliği Alanı” açılması için bu sektörde bulunan bazı firmalarla da işbirliği protokolü imzalamak suretiyle Bakanlığımıza müracaatta bulunulmuştur”
“Bu protokollerin amacı; Seramik ve cam işlemeciliği dalı olan okulun, eğitsel, sosyal ve ekonomik gereksinimlerinin giderilmesi yolu ile güçlendirilmesi, işletmenlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün Okul-Sanayi işbirliği ile İstanbul modeli ile Seramik ce Cam İşlemeciliği sektörünün mesleğinde yeterli yeterliliklerine sahip sorumlu, nitelikli elaman gücünü yeni teknik ve yöntemlere dayalı olarak yetiştirmektir. Bu amaca hizmetle Okul ile protokol imzalayan firmalar arasında Eğitim Atölyesi programı kapsamında geliştirilecek ve uygulanacaktır”
“Bu protokoller kapsamında taraflar şu faaliyetleri gerçekleştirecektir; Dekoratif Cam, Endüstriyel Cam, Seramik Dalı ile ilgili eğitim ve öğretimi destekleyici Atölye/Laboratuar kurulması. Dekoratif Cam, Endüstriyel Cam, Seramik Dalı öğretmenlerine ve okuldaki diğer tüm öğretmenlere yönelik olarak hizmet içi faaliyetleri kapsamında kurslar veya seminerler düzenlenmesi. Dekoratif Cam, Endüstriyel Cam, Seramik Dalına yönelik olarak atölye/laboratuarın desteklenmesi. Öğrencilerin işletmelerde zorunlu stajlarını yapmalarına öncelik sağlanması. Öğrencilerin mezuniyetleri sonrasında İşletme’lerin bünyesinde ihtiyaç bulunması halinde istihdamlarına öncelik verilmesi. Dekoratif Cam, Endüstriyel Cam Dalı ile ilgili öğretim materyalleri hazırlanması. İşletme ve Okul arasında deneyim paylaşımına olanak sağlanması”
“Alana öğrenci seçimi yapılırken işletmelerden alınacak bir üye ve okulumuzdan alınacak bir üye ile oluşacak komisyon öğrencilerin seçimini yapacak ve alana işletmelerin ihtiyacı kadar öğrenci seçilerek kayıtları yapılacaktır. Protokol kapsamında ilgili firmalarımız bu alandan mezun olan öğrencilerimizin istihdamını sağlamakla yükümlüdürler. İlk etapta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okul Müdürlüğü ile birlikte aşağıdaki firmalarla Protokol imzalanarak kaymakamlığımızca da onaylanmıştır. Zamanla bu sektörde bulunan diğer gönüllü firmalarla da protokol imzalanacaktır”
PROTOKOL İMZALAYAN FİRMALAR
“Asalet Cam adına Recep Ünver, Beytaş Cam adına Mehmet Döngel, Burcam adına Sinan Döngel, Diğer Beytaş Cam adına Ezgi Çandar, Denge Cam adına Ali Ecevit, Murat Cam adına Hüseyin Çayır.