Hastanede 340 kişi kadroya alınacak

İnegöl Devlet Hastanesi Veri Hazırlama Koordinatörü Şener Akgün, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz günlerde taşeron işçiler ile ilgili yaptığı açıklamalarının ardından, İnegöl Devlet Hastanesi’nde toplam 340 kişinin bu düzenlemeden faydalanacağını ifade etti.

Yayınlama: 24.03.2016
445
A+
A-

Hastanedeki taşeron işçiler adında konuşan İnegöl Devlet Hastanesi Veri Hazırlama Koordinatörü Şener Akgün; “Öncelikle bu düzenlemeyi yapan hükümetimize teşekkür ediyoruz. Milletvekilimiz Hüseyin Şahin ilk başından beri konuyu Çalışma Bakanımıza taşıdı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Eski Çalışma Bakanımız Faruk Çelik’e ayrıca teşekkür ediyoruz. Çok emekleri oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile Çalışma Bakanımız ve Maliye Bakanımıza da teşekkür ediyoruz. Kurumlar açısından çok ciddi sorun olan, kangrene dönüşen taşeron sorununuzun çözülmesi toplumda ciddi memnuniyet oluşturmuştur. Çalışanlarımıza ve kurumlarımıza hayırlı olsun. Çalışma saatlerinden giyim kuşama kadar birçok sıkıntıyı içinde barındırıyordu. Bu yeni düzenleme çalışanları önemli ölçüde rahatlatmıştır. Çalışan barışını sağlanmıştır. Bundan sonra işyerlerimizde çalışanlarımız daha bir motivasyon ile çalışacaklar. Bunun düzenlenmesi gerekiyordu. Bu da oldu”

 

“İnegöl Devlet Hastanesi’nde 340 arkadaşımız bu düzenlemeden yararlanacak. Burada önemli olan taşeron firmanın aradan çıkartılmasıdır. Devlet taşeron firmayı aracı olarak kullanıyordu. Bize ödemesi gereken kısmı taşerona ödüyordu. Her şeyi belirleyen devletti ama şirketi aracı olarak kullanıyordu. Şimdi doğru olan yapıldı. Devlet doğrudan çalışanını muhatap alacak. Artık devletin çalışanı olacağız. İşin esas sahibi ile muhatap olacağız. Taşeron diye bir şey olmayacak artık”






 

“Maliye Bakanımız 1-2 hafta içinde meclise geleceğini söyledi. Sonra müracaat yapılacak. Kurumların gerekli incelemesinin ardından 3 ay içerisinde düzenlemenin hayata geçirilmesi bekleniyor” dedi.

 

Sağlık Sen Bursa Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın ise; “Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu,” Asıl işlerde çalışanları da yardımcı işlerde çalışanları da kamuya almayı kararlaştırdık. Böylece dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak. Bu kişiler aynı yerde çalışmaya devam edecekler” diyerek tüm çalışanlara müjdeyi vermiş oldu. Beklenti asıl işlerde çalışan arkadaşların yararlanacağı bir düzenleme iken tüm taşeron çalışanlarının dahil edilmesi arkadaşlar arasında tarifsiz bir sevinçle karşılandı. Üst perdeden verilen müjde sonrası uygulamanın nasıl olacağı konusunda yoğun soru yağmuruna tutuluyoruz. Konu yasal düzenleme çalışmalarıyla netliğe kavuşacak olup aldığımız bazı bilgileri paylaşma gereği duyduk”

 

“Kamuda istihdam edilecek taşeron personelle özel sözleşmeli personel pozisyonunda 3’er yıllık sözleşme yapılacak. Sözleşme dönemleri her 3 yılda bir yenilenecek”

 

“Kamuya alınan personele şu anda aldıkları aylık üzerinden maaş verilecek. Bu kişiler hangi kurumun, hangi biriminde hangi işi yapıyorlarsa aynı işi yapmaya devam edecek. Bu kişilerin görev yerlerinde değişiklik yapılmayacak”

 

“Söz konusu kişiler mali hakları bakımından 4/B kapsamındaki sözleşmeli personel gibi memurların toplu sözleşme düzenine tabi olacaklar. Bu uygulama ile taşeron firmalar aradan çıkarılmış olacak kurum çalışanla direkt muhatap olacaktır. Tüm taşeron arkadaşlara hayırlı olsun. Ayrıca Sağlık-Sen olarak halen 4/C kapsamında çalışan arkadaşlarımızın kadroya alınması konusunda çalışmalarımız devam etmektedir” ifadeleri kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş