HEM kırsal mahallelerde hizmetini sürdürüyor

Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, Hamzabey Mahallesinde ilk defa gençlere yönelik Halk Oyunları Kursu başlattıklarını belirtti.

Yayınlama: 27.10.2015
449
A+
A-

Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, sadece Hamzabey Mahallesinde değil, diğer kırsal mahallelerde de bu tip çalışmaların olacağını ifade etti.

 

ARTIK DÜĞÜNLERİMİZDE DAHA NİTELİKLİ GÖRECEĞİMİZİ TAHMİN EDİYORUM






Başlatılan kursla ilgili bilgi veren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, Hamzabey Mahallesinde ilk defa gençlere yönelik Halk Oyunları Kursu başlattıklarını belirterek, “Haftada 2 gün kursumuz devam ediyor. Kursumuzda yöresel halk oyunları öğretilecek. Bu kursta İnegöl çiftetellisinden tutundan, İnegöl sekmesi, zeybek ve harmandalının değişik şekilleri öğretilecek. Bizim bu yörenin köylerinde oynanan, geçmiş yıllarda ki oyunlarımızda Halk Oyunları öğreticilerimiz tarafından derleniyor. Ali Osman Olgun ve Recep Erdoğan hocalarımızla birlikte köylere dedelerimizin tarafından oynanmış oyunları yeni nesile tanıtmak ve onların öğrenmelerini sağlamak amacıyla köylerimizde bu tür faaliyetler başlattık. İlk olarak Hamzabey Mahallesinde bu kursu başlattık. Çavuşköy’den de kurs talebi var. Çavuşköy’de de ikinci kursumuzu başlatacağız. Şuan da Hamzabey Mahallesi Düğün Salonunda haftanın iki günü kursumuz başladı. Artık düğünlerimizde daha nitelikli göreceğimizi tahmin ediyorum” dedi.

 

304 SAATLİK VE 30 HAFTALIK BİR KURS

Özdemir, “Bu kursu açmamızda ki amaç şu; gençler tarafından eski oyunlar unutuldu. Bizim jenerasyonun çocukluğunda yaşlılardan seyretmiş olduğu çok güzel yöresel oyunlar vardı. Sekme, bıçak oyunlar vardı. Bu oyunlar gençler tarafından düğünlerde oynanmasını sağlamak açısından çok önemli bir kurs. O yüzden diğer köylere bu kursu yaygınlaştıracağız. Çavuşköy’ün ardından Çayyaka, Hocaköy, Küçükyenice ve Muzal var. Bu mahallerde de kurs açacağız. Hamzabey Mahallesinde kursa 35 gencimiz devam ediyor. Kurs başladıktan sonra vatandaşlarda kursa ilgi gösteriyor. Gençlerin halk oyununu oynamasını seyrediyor. 2 saat sonrasında gençlerimiz çiftetellinin nasıl oynanacağını tam manasıyla öğrenerek, kendilerini seyretmeye gelenlere bunu gösterdiler. Gençlerimiz halk oyunlarına çok istekliler. Bu da bizi mutlu ediyor. Artık gençlerimiz kahve köşesinde oturmaktansa, yöresel oyunlarını öğreniyorlar. Bu kursun devamında kursa katılan gençlerden düzenli bir ekipte kurmak istiyoruz. Gerekli kıyafetleri alıp, çeşitli festivallerde gösteri yapacaklar. Hatta yurtdışında festivallere yollamayı bile düşünüyoruz. Kurs 304 saatlik ve 30 haftalık bir kurs” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş