Hüzünlü 19 Mayıs

Manisa’nın Soma ilçesinden gelen acı haberle Türkiye yasa boğulmuştu. İlçemizde de bir çok program iptal olurken, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ise hüzünlü hava geçti. Tüm etkinliklerin iptal edildiği törenler çelenk sunumuyla başlayıp sona erdi.

Yayınlama: 20.05.2014
872
A+
A-

Geçtiğimiz hafta Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası nedeniyle tüm etkinliklerin iptal edildiği Gençlik ve Spor Bayramı, sade bir törenle çelenk sunumuyla başlayıp sona erdi. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel’in 2 öğrenci eşliğinde anıta çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

 

ÖLÜM PAHASINA SAVUNULACAK VATAN






Törende bir konuşma yapan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, “O Türk Milleti’nin, yoksulluk, sefalet ve acı dolu günlerinde sunulmuş bir armağan gibiydi Anadolu’ya… Yıllar var ki görmemişti bu topraklar böylesine cesurunu, böylesine baştanbaşa vatan, millet sevgisiyle dolu olanını. Görmemişti bu insanlar halkını bu denli düşünenini. Bu sebeple kulak verdi çağrısına; erkeği, kadını, genci, yaşlısı… Ata’sının gözlerindeki inanç yeterdi elde kalanı da feda edip, düşman üstüne can havliyle yürümeye. Öyle de yaptılar. Paslanmış bir tabanca, dededen kalma bir tüfek ya da kör bir kasatura, kazmasıyla, küreğiyle yürüdüler ölümün üzerine. Kimi beşiğinde bıraktı bebesini, kimi yareninden ayrıldı gözünü kırpmadan. Çünkü, yürekten inandıkları, peşinden koştukları yiğit ‘Vatanın her karış toprağı, vatandaş kanıyla sulanmadıkça terk olunamaz’ diyerek düşmüştü önlerine. ‘Ben, size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum’ dediğinde mavi gözlü kahraman, anladılar ki ölüm pahasına savunulacak vatan. Namusu, dili, dini, bayrağı bir olan bu milletin esareti, ölümden beterdi zira. Tek bir canları kalmıştı vatan uğruna verebilecekleri. Bir de bir avuç adanmış silah arkadaşıyla yollara revan olmuş önderleri vardı korkusuz. Vereceklerdi canlarını, koruyacaklardı şereflerini, namuslarını, kurtaracaklardı vatanlarını ve önderlerine verilen söz tutulacaktı. Toplandılar, yurdun dört bir yanından geldiler; Samsun’dan, Amasya’dan, Erzurum’dan Sivas’tan… Bir oldular, bütün oldular. Pare pare toplandılar, bin oldular, binler oldular. Her biri ayrı bir Mustafa Kemal… Gördüler ki koca bir oyunmuş oynanan, gördüler ki, kimi satmış vatanı, kimi sorumsuz, kimi çaresiz, kimi umursuz… Verilen tavizler, masalarda kaybedilen fersah fersah topraklar acıttı canlarını. Oysa esaret yoktu lügatlerinde, fetihlere aşinaydı bu millet. Güvendiler Mustafa Kemal’lerine, tabi oldular, sorgusuz, sualsiz, şartsız. Sakarya dedi koştular, Büyük Taarruz dedi koştular, ilk hedefiniz Akdeniz dedi koştular. Yurt toprağı sana her şey feda olsun. Kutlu olan sensin. Senin için fedaiyiz dedi; can dostlarını, kardeşlerini, kınalı kuzularını, savaş meydanlarında bıraktılar. Çekilip gittiğinde inine düşman, sulh olunca ortalık, gördüler ki ne çok işleri vardı geleceğe dair. Bağımsızlık savaşından onuruyla çıkmıştı ulus ve şimdi uygarlık savaşındaydı sıra. Meydanlara inmek yoktu artık zorunlu olmadıkça, yurtta barış, dünyada barış temel ilkeydi. Ve Mustafa Kemalleri vardı kararlı, azimli, başı dik… Baştanbaşa yeni, yepyeni bir vatan inşa ettiler enkazından. Önce Cumhuriyet, sonra inkılâplar. Topyekûn kalkınma ve sosyal haklar. Dahası, yeni bir devlet kuruldu Osmanlının şah damarından. 19 Mayıs Gençlik ve spor bayramınızı kutlarken, bu müthiş mücadelede canlarını ve mallarını göz kırpmadan feda eden başta Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz” dedi.

 

İNSAFSIZ BİR İHMAL YA DA AHLAKSIZ BİR SABOTAJ

Yusuf Şevki Yücel, daha sonra Soma’da meydana gelen olayla ilgili konuşarak, “13 Mayıs 2014 günü elim bir kaza, insafsız bir ihmal ya da ahlaksız bir sabotaj nedeni ile Soma’da meydana gelen, yüzyılın en büyük maden faciasında hayatlarını kaybeden şehitlerimize de Allah’tan rahmet, geride bıraktıkları kederli ailelerine sabır ve metanet, ulusumuza başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından 19 Mayıs töreni sona erdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş