“Hz. İnsan ve Kemali”

İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen ve Muharrem Dede’nin konuşmacılığını gerçekleştirdiği “Hz. İnsan ve Kemali” konulu seminere yoğun katılım gösterildi.

Yayınlama: 05.04.2016
679
A+
A-

Seminere konuşmacı olarak katılan Muharrem Dere, kendisini dinlemeye gelenlere “Hz. İnsan ve Kemali” hakkında geniş bilgiler verdi. Programın sonunda doğudaki terör operasyonlarında şehit olan askerlerimizin yanı sıra Ermenistan ile yaşanan sınır çatışmasında şehit olan Azeri askerler için dua edildi.

 

SEVDİĞİM İNSANLARLA BİR ARAYA GELDİM






Seminer sonrası konuşan Kıssahan Neyzen Muharrem Dere, “Bu benim İnegöl’e 3’üncü gelişim. Çağırdıkları için çok teşekkür ediyorum. Salon doluydu, buna mutlu oldum. Kaymakamımız eşiyle buradaydı, Belediye Başkan Yardımcımız buradaydı, sevdiğim insanlar buradaydı, memleketimde sevdiğim insanlarla buluşmak keyifliydi. Hz. İnsan ve Kemali’ni konuşmaya gayret ettik. Arada şarkı, türkü söyledik. İyi ki gelmişim çok şükür. İnegöl halkı çok saygılı, sempatikler ve bizlere sıcaklık gösteriyorlar” dedi.

 

PROGRAMLAR SÜRECEK

Ertuğrulgazi Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz ise, “Derneğimiz 1998 yılında kuruldu. Kurulduğu günden beri İnegöl’ün kültürüne katkıda bulunmak için bu tür geceler düzenliyoruz. Sağ olsun Muharrem Dere bu gece geldiler ve inegöl’ün güzide topluluğuna sazıyla, sözüyle çok güzel bir gece yaşattılar. Biz de onur duyduk, gurur duyduk. Kaymakamımıza, hanımefendiye, Belediye Başkan Yardımcımıza, Kent Konseyi Başkanımıza, gecemize katılan herkese, hepsine çok teşekkür ediyoruz. Konferanslarımız ve seminerlerimiz sırasıyla devam edecek. İnegöl gündeminde ses getirecek, yazarları, sanatçıları getirmeye çalışıyoruz. Bu arada Ertuğrulgazi’yi anma şenliklerimiz olacak. Onunla ilgili hazırlıklarımızı yapıyoruz. İnşallah İnegöl halkını da Temmuz ayındaki programımıza bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

TÜRKİYE’DE BİRLİK ATEŞİ YAKIYORUZ

İnegöl Ertuğrulgazi Derneği Kurucu üyelerinden ve Ertuğrulgazi Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Esma Ağralı, “Bu yılla birlikte derneğimizde 19. yılımıza adım atacağız. Ertuğrulgazi’nin ocağında, onun kollarının altında çok badirelere atlattık. Türkiye’nin her tarafında çalışmalar yapıyoruz. Biz bu hareketi öyle bir başlattık, öyle bir yaktık ki Güneydoğu, Doğu Anadolu dâhil, Karadeniz, Ege, Akdeniz ve Marmara, bütün Türkiye’de 350 dernekle başladık. Onun üst yönetimi olarak federasyonlara gittik, federasyonlar konfederasyonlara döndü. Şuan Türkiye’de birlik ateşi yakıyoruz. Ve şuan Türkiye’de 40 milyon Türkmen’e ulaşabiliyoruz. Bu çok ciddi bir rakam. 20 milyon asimile olmuş Türkmen olduğunu biliyoruz. 40 milyonun elini tuttuğumuz için Allah bize o şevki, o aşkı bize bahşetti. Bundan sonra daha güzel işlere imza atı caz. Tabi bunlar hep tabanı hareketlendirmeyle geçiyor. Ne yapıyoruz, İnegöl Ertuğrulgazi Derneğine geliyoruz. Gençlerimizle, kadınlarımızla hareket ediyoruz. Onlara bu aşkı aşılıyoruz. Tarihte de örnekleri vardır beylerimize yön veriyoruz. Beylerimizin arkasında değil, yanında dimdik duruyoruz. Ve onlara hep yön veren oluyoruz. Hz. Muhammed’den tutalım, Ertuğrulgazi, Osmangazi, Atatürk, tüm sultanlarımız dâhil olmak üzere kadınların hep ön planda olduğu, kadınların hep daha güzel işler başardığı ve erkeklerin gölgesinde ve dimdik yanında olduğu bir ülke istiyoruz. O yüzden ben tüm kadınlarımıza, gençlerimize, en güzel hareketin Türkmen hareketi olduğunu, güzel hareketin bu ocaklardan çıktığını buradan sevgilerimi ileterek söylüyorum. Bunlar çok önemli konular. Doğu, Doğu Anadolu şu an yanıyor, kalbimiz yanıyor, ciğerimiz yanıyor, bu hareketler inşallah bunlara son verecektir” diye konuştu.

 

“HAYME ANALAR ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

İnegöl Ertuğrulgazi Derneği Gençlik Komisyonu Kadınlar Kolu Başkanı Özlem Alkan, “Derneğimizde Hayme analar çıkartmak üzere çalışmalar yapıyoruz, öncelikle hayır için yarışanlardanız. Derneğimize tüm genç arkadaşları bekliyoruz” dedi.

 

İYİ NESİL YETİŞTİRMEK ANNELERDEN GEÇER

Son olarak konuşan İnegöl Ertuğrulgazi Derneği Kadınlar Kolu Başkanı Neşe Hanım “İyi nesil yetiştirmek annelerden geçtiği için, özellikle bayanları, derneğimizle alakalı çalışmalarda bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş