İbrahim Kalın MİT’in yeni Başkanı oldu

Yayınlama: 05.06.2023
63
A+
A-

İletişim Başkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığına İbrahim Kalın’ın atandığını duyurdu. Yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’na Sayın İbrahim Kalın’ı atamıştır.” denildi. MİT’in yeni Başkanı Kalın, atama sonrası Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Güzel ülkem için durmak yok, yola devam…” ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’na İbrahim Kalın atandı. Başkanlıktan yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’na Sayın İbrahim Kalın’ı atamıştır.” ifadeleri yer aldı.

MİT Başkanı’ndan ilk paylaşım

MİT’in yeni Başkanı Kalın, atama sonrası Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Güzel ülkem için durmak yok, yola devam…” ifadelerini kullandı.

MİT Başkanı İbrahim Kalın kimdir?

İbrahim Kalın, Erzurum İspirli bir ailenin çocuğu olarak 1971 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarih bölümünde 1992 yılında lisans eğitimini tamamladı.

Yüksek lisans tahsilini İslâm düşüncesi ve felsefe alanında Malezya’da tamamladı. George Washington Üniversitesi’nde beşerî bilimler ve mukayeseli felsefe alanında Molla Sadra’nin Bilgi Teorisi ve Anti-Subjektivist bir Epistemolojinin İmkânı başlıklı teziyle 2002 yılında doktor oldu. Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi’nde akademik araştırmalar yaptı.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş