İlerleyen günlerde normale dönecek

İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, genel anlamda yaşanan huzursuzluğun insanları alışveriş yapmaktan uzaklaştırdığını fakat bunun ilerleyen dönemlerde normale döneceğini belirtti.

Yayınlama: 08.02.2016
395
A+
A-

Altının uluslararası anlamda dolar karşısında güç kazandığını belirten İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, piyasa ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

MUTSUZLUK VAR






Altın piyasasıyla ilgili genel bir değerlendirme yapan İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, “Piyasalara iş anlamında baktığımızda, alışveriş anlamında değerlendirdiğimizde Türkiye çapında bir durgunluk yaşanıyor. Altın sektöründe zaten basına da akseden şeyler var. Geçmiş senelere göre yüzde 40 ihracat gerilemesi var. İç piyasada sağlıklı değerlendirme yapmak mümkün değil ama hangi sektöre bakarsak bakalım bir mutsuzluk var. Altın sektörü dışında diğer sektörlerde de bu sorun var. Gayrimenkul satışlarında belki yükselme olabilir ama o da sağlıklı bir veri değil. Bu ortamda kendi ihtiyacını zar zor götüren işadamları, esnaflar bir şey alayım ya da borçlanayım demez, mantıklı olmaz. Siyasi iradenin geçmişte almış olduğu emekli maaşı gibi konularda belli bir katkı olacaktır ama gel gör ki ülke olarak sorunlara çok odaklandığımızı düşünmüyorum. Etrafımızda olan, ülkemizde olan terörün ne kadarını duyuyoruz belli değil ama bir şekilde ekonomik olarak giderlerimiz söz konusu. Suriyeli kardeşlerimiz için yapılanlar belli, insan olarak tabi ki kucak açmak durumundayız. Kim olursa olsun sağlıklı yaklaşırız. Konuya ekonomik olarak baktığımızda bir sıkıntı söz konusudur. Farklı sektörlerde iş çok güzel denilebilir, ödemeleri alamıyoruz diyenler olabiliyor. Mal satıyoruz, ödeme alamıyoruz bir eksiklik var. Şimdi malı pazarlama anlamında sıkıntılar var. Farklı sektörlerde 8-10 ay vadeli yapılan alışverişlerde 18 ay gibi üst rakamlarda ödeme kabul eden firmalar var. Alışveriş etmem, edememe, mutsuzluk var. Mutsuzluk olduğu zaman şeker bile almazsınız, ne lüzum var dersiniz. Suskunluk olur. Genel olarak bu yaşanıyor. Kendim de yaşıyorum. Anadolu’nun kalbini tutan İstanbul’da da bu böyle. Bu aşamada tedbirli olmamız gerekiyor” dedi.

 

ALTIN YERE SAĞLAM BASIYOR

Altın fiyatlarının yüzde 3-4 oranında puan yükselmesi yaşadığını belirten Adem Emre, “Her şeyden evvel asayiş ve huzur çok önemli. İnsanlar kendilerini rahat ve mutlu hissederlerse alışveriş yaparlar. Alışveriş etmeme tercihleri yokluktan değil, insanlar kendilerini rahat hissetmiyorlar. Biraz zamana ihtiyacımız var. Daha güzel günler gelecektir. Altın fiyatları ile ilgili fiyatı yukarıda görüp ellerinden çıkarmak isteyebileceklerdir. Altın bu rakamları daha önce de gördüler. Altının yükselme ana sebebi onsundan kaynaklanıyor. Altın uluslararası bazda dolar karşısında güçleniyor. Amerika Merkez Bankası’nın faiz artırması kısa süre de olsa dolara talep getirdi. Şuan kurlar gayet normal. Altın yere sağlam basıyor. Zorunlu olmadıkça altınınızı satmayın” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş