“İncelemeden kurban almayın”

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Hayvan Pazarı’nda incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından açıklamalarda bulunan Aktaş, “Vatandaşlarımızdan ricamız hayvan kontrol tutanaklarını inceledikten sonra kurbanlıklarını almalarıdır” dedi.

Yayınlama: 19.09.2015
504
A+
A-

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kurban Bayramı öncesi hareketliliğin yaşandığı Hayvan Pazarı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

 

“GEBELİK” UYARISI






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Kurban Bayramı’nın yaklaşması nedeniyle hayvan satış noktalarında yoğun hareketlikler var. Vatandaşımızın huzur ve güven içerisinde, dini vecibelere uygun olarak kurban ibadetini yerine getirmesi için her türlü önlemleri aldık ve almaya da devam ediyoruz. 30 dönümlük hayvan pazarımızda; 2 bin adet büyük baş hayvan (280 adet büyük baş hayvan ahırı) 2 bin 500 küçükbaş hayvan (68 adet ise küçükbaş hayvan ahırı) bulunmaktadır. Belediye Veteriner Hekimliği kontrolündeki hayvan pazarımızda; kurbanlık dişi hayvan alan vatandaşlarımızın herhangi bir sıkıntı yaşamaması için, hayvan gebelik testleri de yapılmış. Yaklaşık bin 100 dişi büyükbaş hayvan kontrolden geçirilmiş olup 66 hayvanda gebelik tespit edilmiştir. Gebe olan hayvanların kulak küpe numaraları hem ahırlara hem de hayvan pazarı girişine asılmıştır. Ayrıca pazarda görevli olan Zabıta ekiplerimizde de bu listeler mevcuttur. Vatandaşlarımızdan ricamız aldıkları hayvanın kulak küpe numarasına bakarak listelerden hayvanlarının küpe numaralarını kontrol etmeleridir.

 

TUTANAKLARI İNCELEMEDEN KURBANLIK ALMAYIN

“Bunun haricinde; 10 pompa hayvan pazarımızdaki hayvan sulukları için çalışmakta, 25 çeşme ile de şebeke suyu hizmetimiz bulunmaktadır” diyerek konuşmasını sürdüren Aktaş, “Hayvan satıcılarımızın hizmetine sunulan 7 tuvalet ve 8 adet banyonun yanı sıra mescidimizde faal durumdadır. Tüm ahırlarda ve dış alanda yeterli düzeyde olan aydınlatmalarımızla kurban pazarımızdaki hazırlıklarımız bu şekilde tamamlanmıştır. Vatandaşlarımızdan ricamız hayvan kontrol tutanaklarını inceledikten sonra kurbanlıklarını almalarıdır. Tüm vatandaşlarımızın kazasız, sorunsuz, huzur içinde bir bayram geçirmeleri dileğiyle Kurban Bayramlarını şimdiden tebrik ediyor, saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş