İnegöl misafirlerini ağırladı

Aralarında İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç’ın ağabeyi Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç’ın da yer aldığı Türkiye’nin düşünce ve meşveret eksenli topluluğu Dostlar Divanı, 2 ayda bir yaptıkları toplantıyı geçtiğimiz gün gerçekleştirdi.

Yayınlama: 23.02.2016
416
A+
A-

Gazeteci-Yazar Sami Özey’in koordinatörlüğünü yaptığı, ülkemizin, düşünce, sevgi, meşveret ve muhabbet eksenli dinamiklerinden olan Dostlar Divanı, geçtiğimiz gün İnegöl’e geldi. Dostlar Divanı, 2 ayda bir yapılan toplantılarını Oylat Kaplıcalarında gerçekleştirdi.

MÜZE VE İNEGÖL TANITILDI

Dostlar Divanı üyelerine burada İnegöl ve Kent Müzesi ile ilgili kısa bir bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şöyle konuştu: “İki müzemiz yan yana. Şuanda bulunduğumuz yer Kent Müzesi. Hemen yanımızda da Mobilya Müzemiz var. Burası yaklaşık 170 yıllık bina. Eski Belediye binası. Bu odalarda belediyenin farklı birimleri hizmet edermiş. Karşımızda da İshakpaşa Hazretleri var. Kendisi Vezir-i Azam. Yani o dönemin Başbakanı. Hemen yanında kapalı çarşımız var.”






“Bu müzeyi biz 2009 yılında açtık. Önce binayı restore ettik, akabinde de tamamen şehirden topladığımız bağışlarla şehrin geçmişini vurguladık. İnegöl bir Osmanlı şehridir. İnegöl’de farklı kültürler yaşıyor. Ticari kültürü nedeniyle İnegöl’ün fazla göç aldığını biliyoruz. Burada da İnegöl’deki kültür, spor, sanatı, geçmişi, tarihi, İnegöl’den yetişen değerleri yer alıyor bunları göreceksiniz.”

TÜRKİYE’DE BİR İLK

“Mobilya Müzemiz de Türkiye’de bir ilk. Hatta bu formatta dünyada bir ilk diyebiliriz. Açılışını da Orman ve Su İşleri Bakanımız Veyse Eroğlu açtı. Henüz 14 aylık bir müze. Burada da mobilyanın tarihini vurguluyoruz. Mobilya İnegöl’ün her şeyi. Mobilya sektöründe 30 bin istihdam var.”

Başkan Aktaş’ın kısa tanıtımı sonrası Dostlar Divanı üyeleri gruplar halinde müzeyi dolaştı. İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç’ın ağabeyi Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç’ın bulunduğu grup, Belediye Meclis Üyesi Nedim Bayram rehberliğinde müzeyi gezerek İnegöl  ve İnegöl tarihine ilişkin bilgiler aldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş