İNEGÖL ÖRNEK ALINIYOR

İnegöl Kent Konseyi’nin projesi olarak hayata geçirilen ve İnegöl Belediye Meclisi’nde alınan kararla, kaldırım işgalleri hakkında resmi olarak yasak başlamış ve yasağa uymayanlara da cezai işlem uygulanmaya başlamıştı. İnegöl’de hayata geçirilen projeyi Yıldırım Belediyesi örnek olarak aldı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, esnaflarla bir araya gelerek kaldırım işgallerinin bertarafı konusunda istişarelerde bulundu.

Yayınlama: 17.12.2015
486
A+
A-

İnegöl Kent Konseyi’nin projesi olarak hayata geçirilen “Kaldırım İşgalleri”, Yıldırım Belediyesi’ne örnek oldu.

 

İnegöl Kent Konseyi’nin projesi olarak hayata geçirilen “Kaldırım İşgalleri”, uygulama anlamında bir takım sıkıntılara neden olmuştu. Yayaların daha rahat yürüyebilmeleri için uygulamaya sokulan ve bu manada vatandaştan da destek gören proje, bazı esnaflar tarafından ise olumsuz olarak karşılanmıştı.






 

Kent Konseyi’nin projesi Belediye Meclisi’nde görüşülmüş ve karara bağlanmıştı. Sonrasında ise resmi olarak karar uygulanma başlamış, uygulamaya uymayan vatandaş hakkında ise cezai işlem uygulanmıştı.

 

İnegöl Kent Konseyi’nin oluşturduğu ve İnegöl Belediyesi’nin de desteklediği proje Bursa’nın Yıldırım İlçesi’ne örnek oldu. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa Perakendeciler Derneği üyeleri ile bir araya gelerek kaldırım işgallerinin çözümü hakkında istişarelerde bulundu.

 

Trafikte yayalara sağlanan kolaylıkların ve kaldırımların şehirlerin uygarlık seviyesinin göstergesi olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kaldırımların usulsüz şekilde kullanımının görüntü kirliğine sebep olduğu gibi, bundan daha da önemlisi yayaların hayatlarını tehlikeye attığına da dikkat çekti. Başkan Edebali “Bu işgallere müsamaha göstermemiz söz konusu olamaz. Kaldırımların, gerçek sahipleri olan yayalarımıza açılması için ortak çözümler üretmek adına esnaf temsilcilerimizle bir araya geldik” dedi.

 

HER TÜRLÜ BİLGİ PAYLAŞIMINA HAZIRIZ

Kaldırım işgalleri ile ilgili Yıldırım Belediyesinin böyle bir karar alarak İnegöl’ü örnek almasından dolayı mutlu olduklarını belirten İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, “İnegöl kent Konseyi olarak yaptığımız projelerin İnegöl’deki kurumlar tarafından uygulanıyor olması tabi ki bizi son derece mutlu etmektedir. Kent konseyleri proje üreten kuruluşlardır. Bizlerde çalışma grubumuzdaki arkadaşlarla, bu kente neler katabiliriz diye düşünüyoruz. Bu bağlamda kaldırım işgallerinin kaldırılması projesi bize ait olsa da, STK’lar ve belediye Meclis Üyelerinin kararlı tutumları sonrasında hayat bulmuştur. Yeri gelmişken Alinur Başkanımızı kararlı duruşundan dolayı bir kez daha tebrik ediyoruz. Yıldırım Belediyesinin kaldırım işgalleri konusunu tartışması ve İnegöl’ü örnek alması Kent Konseyi olarak bizi gururlandırmıştır. Çağırdıkları takdirde her türlü bilgi paylaşımına hazırız. İnegöl kaldırım işgali ayıbından kurtuldu. Temennimiz Bursa’nın ve tüm Türkiye’nin bu ayıptan kurtulmasıdır” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş