İnegöl renkli bir çiçek bahçesi

Kısa bir süre önce göreve gelen Hayriye Köyü Gürcü Kültür ve Turizm Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, “İnegöl renkli bir çiçek bahçesi” dedi.

Yayınlama: 21.01.2016
606
A+
A-

Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Gürcan Hayrioğlu; “Hayriye Köyü Gürcü Kültür ve Turizm Derneği olarak yeni oluşturulan yönetimimiz ile birlikte hem derneğimizi tanıtmak hem de yapmak istediğimiz projelerimizle ilgili istişare yapmak üzere Sayın Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ı ziyaret etmek istedik. Yakın zaman önce görev dağılımı yaparak çalışmalara başladığımız yönetim kurulu üyeleri ile derneğimiz kültürümüzü yaşatmak, diğer kültürler ile bağ kurarak birlikte hareket edebilme olgusunu hayata geçirme ve bir arada yaşayabilmenin gerekliliklerini ortaya koyma adına önemli çalışmalara imza atacaktır” dedi.

 

Hayrioğlu; “Dernek olarak Hayriye Köyümüzde gerekli görülen konularda farklı bakış açıları ortaya koyarak güzel şeyler yapmak için çaba sarf edeceğiz. Bizim en önemli görevimiz kültürümüzü yaşatmaktır. Bu manada özellikle köyümüzde bir kültür evi oluşturmaya çalışıyoruz. Bu konuda başkanımızdan da katkı ve destek bekliyoruz. Bunun dışında da arkadaşlarımızla birlikte dernek olarak farklı alanlarda çalışmalarda bulunarak oluşturduğumuz bu yeni oluşumun gereklerini yerine getirmeye çalışacağız” dedi.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise;“ÖncelikleHayriye Köyü Gürcü Kültür ve Turizm Derneğimizin değerli başkanı ve yönetim kurulu üyelerine hoş geldiniz demek istiyorum. Ayrıca bu yeni görevlerinde de kendilerine başarılar diliyorum. İnegöl’ümüz gerçekten renkli bir mozaik, renkli bir çiçek bahçesi. Farklı kültür ve farklı coğrafyadan göç edip gelmiş insanların mutluluk ve huzurla yaşadığı güzel bir coğrafya. Bu manada Hayriye Köyü hem nüfusu hem hareketliliği hem de yurtdışında çalışan mensuplarıyla beraber özellik arz eden bir köyümüzdür” dedi.

 

Aktaş; “Köyün gelişimi ile alakalı, kültürel ve sosyal aktivitelerin artırılması ile ilgili arkadaşlarımızın bir araya gelerek böyle bir oluşum içerisine girmesini gerçekten çok önemsiyoruz. Ben de nihayetinde her ne kadar köyde yaşamasam da babamın doğma büyüme bu köyden olmasından dolayı Hayriye’de birçok akrabamız var. Bu nedenle Hayriye köyü ile bağlarımız farklı bir boyuttadır. Böyle bir dernekleşme faaliyetinin olmasından dolayı ayrıca mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Özellikle derneğin yapacakları aktivite ve çalışmalarda her zaman yanlarında olacağımı buradan belirtmek istiyor, dernek başkanına ve yönetim kurulu üyelerine yeni görevlerinde başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi.

 








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş