İnegöl’de İtikâf camileri

Ramazan ayanın son 10 gününde gerçekleştirilen İtikâf ibadetini yerin getirmek için, İlçe Müftülüğü vatandaşlara 4 camii tahsis etti.

Yayınlama: 06.07.2015
709
A+
A-

İnegöl Müftü Vekili Mehmet Nedim Bakır yaptığı açıklamalarda, Alanyurt Yeni Mahalle Camii, Kemalpaşa mahallesinde Göçmenler Camii, Turgutalp Cami ve şehir merkezinde Atatürk Bulvarı üzerindeki Hacı Hafız (Lazlar) Camiinin belirlendiğini bildirdi.

 

ABDEST İÇİN DIŞARI ÇIKABİLİR






Ramazan ayında özellikle son on gününde, gece gündüz bir camide kapanıp ibadet etmeye, ‘İtikâf İbadeti’ dendiğini belirten Yenişehir Müftüsü, İnegöl Müftü Vekili Mehmet Nedim Bakır, “Ramazan-ı şerifte itikâf, müekked sünnettir. Ancak itikâf, sünnet-i kifâye olduğu için bir mahallede bir kaç kişi itikâfa girerse, diğerlerinin bu sünneti yapması gerekmez. İmkânı olanlar itikâfa girmeli. İtikâf eden, camide yer, içer ve yatar. Abdest için dışarı çıkabilir” dedi.

 

Bakır, İnegöl’de İtikâfa girmek için Alanyurt Yeni Mahalle Camii, Kemalpaşa mahallesinde Göçmenler Camii, Turgutalp Cami ve şehir merkezinde Atatürk Bulvarı üzerindeki Hacı Hafız (Lazlar) Camiinin belirlendiğini bildirdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş