İnegöllü heyetten Bulgaristan’a çıkarma

Bulgaristan’ın Koşukavak ilçesine bağlı Elmalıdere Köyü’nde geleneksel hale gelen pilav ve dayanışma gününe bu yılda İnegöl’den bir grup katıldı.

Yayınlama: 09.09.2015
545
A+
A-

İnegöl Belediyesinin organizasyonuyla Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu önderliğinde gerçekleştirilen ziyarete, Eski Meclis Üyesi Refika Kasapoğlu, Bal-Göç Başkanı Mustafa Kahraman, Bursa Koşukavaklılar Dernek Başkanı Basri Şen, İşadamları Ali Bostancı ve Nazif Nalcı’nın yanı sıra Akhisar Mahallesinde ikamet eden bazı Koşukavaklılar ve Bal-Göç Derneği folklor ekibi de katıldı.

 

Gerçekleşen gezi hakkında konuşan Başkan Yardımcısı Adil Kansu; “Bulgaristan’daki kardeşlerimizi unutmamak ve dayanışmamızı devam ettirmek için her yıl çeşitli organizasyonlar vesilesiyle Bulgaristanlı Türk kardeşlerimizle bir araya geliyoruz. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Elmalıdere köyü pilav ve dayanışma gününde yine kardeşlerimizle bir araya geldik. Düzenlenen pilav ve dayanışma gününe belediyemizin tahsis ettiği otobüsle İnegöl’den yaklaşık 50 kişilik bir grupla katıldık” dedi.






 

Kansu; “Bulgaristan’daki Türk soydaşlarımızla iletişimimizi koparmıyoruz. Gerek onlara misafir olarak gerekse de İnegöl’de misafir ederek çeşitli temaslarda bulunuyoruz. İnegöl Belediyesi olarak Bulgaristan’da iki tane kardeş şehrimiz var. Bunlardan biri Borino diğeri ise Novi Pazar. Bu iki kardeş şehrimizde de çeşitli projelerimizle kardeşlerimize desteğimizi hissettirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Eskiyen ve zayıflayan aile ve komşuluk bağlarını yeniden kuvvetlendirmek için yapılan bu etkinlik çok önemli.

 

Bu etkinlik dışında Bulgaristan ziyaretinde bir dizi resmi temaslarda da bulanan Kansu ve beraberindeki heyet Koşukavak Belediye Başkanı Sebihan Kerim Mehmet hanımefendiyi, Hasköy il müftüsü Basri Emin Efendiyi ve Mestanlı Belediye Başkanı Akif Akif beyi de ziyaret etti. Karşılıklı plaketlerin verildiği ziyaretler samimi bir ortamda gerçekleşti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş