İnegölspor Manisa deplasmanında

2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden temsilcimiz İnegölspor, evinde 8 maçtır kaybetmeyen lider Manisaspor deplasmanına çıkıyor.

Yayınlama: 23.01.2016
473
A+
A-

Kupa ve lig atmosferlerinde yoğun bir maç trafiğine giren İnegölspor, bu akşam saat 19.00’da 2. Lig Kırmızı Grup 19. hafta müsabakasında Manisaspor deplasmanına çıkıyor.

 

Ligde evinde oynadığı son 4 maçı kazanan ve evinde son 8 maçta mağlubiyet yüzü görmeyen rakip Manisaspor, geride kalan 18 haftada 11 galibiyet 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet sonucunda topladığı 38 puanla liderlik koltuğunda bulunurken en yakın takipçisi ile arasında 7 puan fark bulunuyor. Temsilcimiz İnegölspor ise ligde 3 puana en çok ihtiyaç duyan takımlar arasında yer alıyor. 18 maçta 4 galibiyet 8 beraberlik ve 6 mağlubiyeti bulunan İnegölspor, topladığı 20 puanla 14. sırada yer alıyor.






 

Ligdeki gol istatistiklerine bakıldığı zaman İnegölspor da Manisaspor da gol yollarında etkili olamıyorlar. Temsilcimiz İnegölspor, geride kalan 18 haftada rakip fileleri yalnızca 17 kez havalandırırken kendi kalesinde 19 gol gördü ve -2 averajı bulunuyor. Manisaspor ise ligin en az gol yiyen takımı unvanının yanında zirvede bulunmasına rağmen ligin en az gol atan 3. takımı konumunda. 18 haftada rakip fileleri 19 kez havalandıran Manisaspor, buna karşılık kendi ağlarında 12 gol gördü.

 

2. yarıya başlamadan önce kadrosuna takviyeler yapmasına rağmen yeni gelen oyuncuların takıma tam olarak adapte olamamasından kaynaklanan sorunlar yaşayan ve bu sorunları Tarsus maçında da hissettiren İnegölspor’u Manisa deplasmanından puan çıkaramadığı takdirde daha büyük sıkıntılar bekliyor. Ateş hattı ile arasında yalnızca 1 puan bulunan İnegölspor’un sezon başında koyduğu Play-Off hattına yükselmek için lideri yenerek yükselişe geçmesi gerekiyor. İstatistiklere bakıldığında 5. ile arasında yalnızca 6 puan bulunan İnegölspor’un alınacak bir galibiyet ile yeniden çıtayı yükselterek Play-Off’a hedefine kilitlenmesi olası görünüyor.

 

İki ekip arasındaki rekabet 1991-1992 yılına dayanıyor. İlk olarak 1991-1992 yılında 2. Lig’de karşı karşıya gelen ekiplerin Manisa’da oynanan maçından ev sahibi ekip 2-1’lik üstünlükle ayrılırken maçın rövanşında ise gülen taraf 2-0’la İnegölspor oldu. İki ekibin bir sonraki karşılaşmaları ise 2015-2016 sezonunda gerçekleşti. Bu yılın ilk devresinde İnegöl’de karşı karşıya gelen iki ekibin 5 gollü randevusunda gülen taraf 3-2 ile Manisaspor oldu.

 

Bu akşam 19.00’da Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanacak olan müsabakayı Trabzon bölgesi hakemlerinden Yasin Kol yönetecek. Kol’un yardımcılıklarını Sedat Yavanoğlu, Şener İnan ve Tolga Sancak üstlenecek.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş