İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Aksakallı, tarımın ve hayvan yetiştiriciliğin önemli seviyelere geldiğini belirterek, İnegöl’de 2 binin üzerindeki çiftçi, küçük ve Büyükbaş olmak üzere 112 bin 700 hayvan yetiştirildiğini ifade etti. •Serhat ÇİÇEK
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Aksakallı, ilçemizde yetiştirilen hayvan ve cinslerinin sayılarını açıkladı.
3 BİN 500 YERLİ OLMAK ÜZERE 18 BİN 500 BÜYÜKBAŞ HAYVAN VAR
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Aksakallı, İnegöl’de tarımın ve hayvan yetiştiriciliğin önemli seviyelere geldiğini belirterek, “2 binin üzerinde çiftçimiz hayvan yetiştiriciliği yapıyor. İlçemizde 40 bin kıvırcık melezi cinsi, 4 bin yerli, bin 700 merinos cinsi olmak üzere toplam da 45 bin 700 adet küçükbaş, 15 bin adet siyah alaca, montofon, simental cinsi, 3 bin 500 yerli olmak üzere 18 bin 500 büyükbaş hayvan var” dedi.
6 BİN 400 ADET KOVANDA BAL ÜRETİMİ
220 bin yumurtacı, 265 bin etlik olmak üzere 485 bin piliç yetiştirildiğini aktaran Müdürü Aksakallı, İhsaniye mahallesinde 30 çiftçi ailesi damızlık olarak ipek böcekçiliği yetiştiriciliği yaptığını, arıcılıkta ise İnegöl genelinde 6 bin 400 adet kovanda bal üretimi yapıldığını bildirdi.
YEM BİTKİSİ DESTEKLEME BAŞVURULARI BAŞLADI
2015 yılı sezonu ‘Yem bitkileri desteklemesi’ başvurularının başladığını belirten Aksakallı, “Yem Bitkileri Destekleme Başvuruları bugün (dün) tarihi ile başlamış bulunmakta. Üreticilerimizin mağdur olmamaları için, Yem Bitkisi Desteklemeleri için başvurulularını müdürlüğümüze yapmaları gerekmektedir. Yem Bitkisi Destekleme Başvurularının ne zaman sona ereceğini daha sonra Bakanlar Kurulu Kararı ve Uygulama Tebliği yayınlandıktan sonra çiftçilerimize bildirilecektir. Yaklaşık 2014 yılında 380-400 çiftçimiz Yem Bitkisi Destekleme Başvurusu yapmış ve desteklemeye tabi tutulmuştur. 2015 Yılında çiftçilerimizin mağdur olmamaları için müracaatlarını yapabilirler” dedi.