İş Hayatında Aşırı İş Yükü

Pozitif Yaklaşım İş Hayatını Geliştirme Derneği (POZ-İŞDER) Genel Sekreteri Zeynep Pekduraner, rekabetin yoğun ve bireysel çekişmelerin had safhada olduğu iş hayatında iki üç kişinin yapması gereken işin bir kişiye yüklendiğini söyledi.

Yayınlama: 26.01.2017
999
A+
A-

Pekduraner, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde iş hayatında yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek için “İş hayatında aşırı iş yükü” konulu basın açıklaması yaptı. İş hayatında iki üç kişinin yapması gereken işin bir kişiye yüklendiğini belirten Pekduraner, çoğu zaman işini kaybetme korkusu veya yeni iş bulmakta zorluk çekilmesi sebebiyle çalışanların işi yapmaya mahkum olduğuna ve aşırı iş yükü altında ezildiğine şahit olduklarını söyledi. Pekduraner, “Ucuz iş gücünün olması dolayısıyla yerlerinin kolay doldurulabileceği sebebiyle çalışanlar, işlerini kaybetmemek amacıyla sesini çıkaramıyor, verilen her işi yapıyor. Ayrıca çok sayıda işle ilgilendiği ve işi teslim edebileceği kimse olmadığı için de hastalandığında izin alamıyor ya da yıllık iznini kullanma imkanı olamayabiliyor. İş hayatının en önemli unsuru ve ana teması olan insan, beden ve zihin gücü olarak belirli bir kapasiteye sahiptir. Beden ya da zihin kapasitesinin aşılması kişinin sağlığını, performansını olumsuz yönde etkiler ve iş yerindeki diğer çalışanlarla ilişkileri bozulur” dedi.

Görev tanımının dışında çok sayıda sorumluluk yüklenen çalışanın iş yerindeki veriminin azaldığına dikkat çeken Pekduraner, şöyle devam etti:

“Belirli bir zaman dilimi içinde birden fazla işi yapmak zorunda olan ve özellikle yeteneğini ve beceri düzeyini aşan çalışanın stres oranı yüksek olur. Stres oranının yüksek olması çalışanın ruh ve beden sağılığını olumsuz yönde etkileyebilir. İş yerlerinin başarısının büyük ölçüde çalışanlara bağlı olduğunun bilincinde olarak çalışanların gösterdiği performans göz ardı edilmemeli. Özellikle işini başarıyla tamamladığında maddi ya da manevi olarak ödüllendirilmeli, çalışanlara görev tanımının dışında iş yüklenmemeli. Çalışanın iş yerine katkısını, memnuniyetini artırmak amacıyla aşırı iş yükünü önleyici ve azaltıcı yöntemler belirlenmeli.”








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş