İtirazlar değerlendiriliyor

İnegöl Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı 33’ü İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve 6 takrir maddesi olmak üzere toplam 54 madde ile görüşüldü. Toplantıda açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Belediyesi ile vatandaş işbirliğinde yüzde 50’şer ödeme koşuluyla Ahmet Akyollu Caddesi üzerinde yapılan cephe düzenleme çalışmalarından doğan yüksek maliyetler nedeniyle oluşan itirazların değerlendirmeye alındığını ifade etti

Yayınlama: 06.05.2016
432
A+
A-

İnegöl Belediyesi ile Ahmet Akyollu Caddesi vatandaşları ve esnafları arasında yapılan görüşmeler sonucunda yüzde 50-50 paylaşılması konusunda karara varılan ödemelerden doğan ücretlerin tebligat yoluyla vatandaşlara ulaştırılması sonrası vatandaşlar, gelen fiyatları yüksek bularak tepkilerini dile getirmişlerdi. Konu, dün MHP Grubu tarafından Belediye Meclis Toplantısına taşındı.

 

Nisan ayı faaliyetlerinin sinevizyon şeklinde gösteriminin ardından başlayan mecliste Nisan ayı boyunca gösterdiği performansla ayın personeli seçilen Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden Sinan Süvari, Park Bahçeler Müdürlüğü’nden AbdullahGöktürk ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ndenFerize Yılmazaltınla ödüllendirildi.






 

Ödül töreninin ardından geçilen gündemde İmar Komisyonuna Havale edilecek olan 21 madde görüşülerek oy birliği ile komisyona havale edildi. Sonrasında ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait karar verilecek olan maddelere geçildi. Karar verilecek olan 12 madde meclis tarafından tek tek görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da katılacağı bir toplantı gereği meclisin 34. maddesinden itibaren Meclis Başkanlığı görevini Belediye Başkan Vekili Turgay Yel’e devretti.

 

4 TAHSİS İPTAL EDİLDİ

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne ait maddeler arasında bulunan İlim Yayma Cemiyeti, İnegöl Gümrük Müdürlüğü, İŞKUR ve İlçe Müftülüğüne yönelik 4 adet yer tahsisi, bahse konu kurumların yatırım programlarını değiştirmeleri nedeniyle iptal edildi.

 

PROJE TAMAMLANANA KADAR PARKLANMADAN ÜCRET ALINMASIN

Toplantının son bölümünde söz alan ve eski Kültür Sarayı bölgesinde yapılan otoparkla ilgili konuşan MHP’li Meclis Üyesi İsmail Kahraman, “Otoparklar Büyükşehir’e dâhil ama bu alanın da Büyükşehre devri ve tahsisi yapılmadığı gibi 2 gündür Büyükşehir’in parkomatla alakalı ücret tabelalarını görmeye başladık. SayınBelediye Başkanımızın da basın açıklamasında takriben 35 bin liralık masraf yapıldığı ve İnegöl Belediyesi tarafından karşılandığını ifade ettiler. Mademki buradaki masrafı biz yapıyoruz ki buradaki proje de 1,5 yıl sonra başlayacak, bu zaman zarfında MHP Grubu olarak önerimiz; bu zaman içerisindeki parklanma ücretinin alınmaması yönündedir” dedi.

 

Ahmet Akyollu Caddesi üzerinde geçmiş yıllarda gerçekleştirilen cephe yenileme çalışmalarına değinen Kahraman, “Cephe sağlamlaştırmayla ilgili bizim de olumlu baktığımız, bu konuda da başta Başkanımız ve Belediyemizi takdir ettiğimiz bir konu var. Ama Ahmet Akyollu Caddesi’ndeki hem işyeri hem de konut sahiplerinin son çıkan rakamlarla ilgili ciddi mağduriyetleri var. Bize şikâyetler gelmeye başladığında Alper Taban Beyefendiyi aradım. Daha sonra oradaki mülk sahiplerinin belediyeye gidip geldiğini ve bir kısmının da bu şikâyetleri bize ilettiklerini öğrendik. 2 gün önce Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda mülk sahipleriyle bir toplantı yapılmış. Toplantının içeriğini merak ediyoruz. Rakamsal değerlerle ilgili bir indirim olacak mı? Hesap hatası var mı? Bununla ilgili geçirilen süreç hakkında bilgilendirilmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

BURBAK’LA İLGİLİ KONUYU GÜNDEME ALACAĞIZ

Kahraman’ın ardından söz alan Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, “Kültür Sarayı’nın yıkımı ve plan değişiklikleriyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Önce Büyükşehir’e sunulacak. Orada otopark ve meydan düşünüyoruz. Bu değişikliklerle ilgili çalışmalarımız var. Yakın zamanda konuyu görüşeceğiz. BURBAK’la olan çalışmamız devam ediyor. Buradaki otopark çalışmaları da büyükşehri geciktireceği için böyle bir alanı atıl olarak tutmayarak 35 bin TL masrafımız oluyorsa da mevcut cadde ve sokaklardaki araçları buraya taşımak için çaba sarf ediyoruz. Bu çalışmayı yapmak zorunda kaldık. Adil Kansu başkanımız bina yıkılınca ortaya çıkan çirkin görüntüyü kapatmak için dış cephe çalışmaları gerçekleştirdi. BURBAK’la ilgili konuyu gündeme alacağız” diye konuştu.

 

ALINAN ÖDEMELER EMANETEN TUTULUYOR

Cephe sağlıklaştırmayla ilgili konuşan Alper Taban ise, “Cephe sağlıklaştırma Ahmet Akyollu Caddesi’nde yapılan bir çalışmaydı. Vatandaşlarımıza İmar Müdürlüğünden tarafımıza ulaştırılan bilgiler üzerine tahakkukları yapılmıştı. Vatandaşlarımızdan elimize ulaşan bazı dilekçeler oldu. Bu dilekçeleri dinlediğimizde vatandaşlarımızın kısmen haklı olduğu noktalar bulunduğunu gördük. Uygulamalar geçmişte yapılmıştı. Tüm bölgedeki iyileştirme yapılan apartman yöneticilerimize haber göndererek bir toplantı gerçekleştirdik. Katılmak isteyen tüm konut sakinlerimizi toplantıya davet ettik. 100’ün üzerinde konut sahibi ve işyeri sahibi toplantıya katıldı. Çalışmayı incelemeye aldığımızı ve teknik görüşmelerin ardından ortaya çıkan raporu kendilerine ileteceğimizi ifade ettik. Rakamı fazla bulduklarını belirttiler. İlgili arkadaşlarımız konunun üzerinde çalışıyorlar. Daha sağlıklı bir karar çıkartabilmek için kendilerinden zaman istedik. Sonuç belli olduğunda meclisimizi de kamuoyumuzu da bilgilendireceğiz. Herhangi bir olumsuzluk olduğunu düşünmüyorum. Yapılan iş ve işlemlerle ilgili detaylar bize geldikçe sonuç ortaya çıkacaktır. Giden tebligatları durdurduk. Şuan herhangi bir tahsilat yapmıyoruz. Tarafınıza ulaştırmış olduğumuz ödeme emirlerinin tahsilatını da durdurduk. Şuan hükümsüzlerdir. Vatandaşın yaptığı ödemeler şuan emaneten tutuluyor. Fazla ödeme yapıldıysa bu ödemelerin fazlalığı geri iade edilecek. Şuanda bir tahsilat almıyoruz. Mahalle sakinlerimiz de bu yaklaşımı olumlu karşıladılar. Sonuçta bir hata varsa o hatadan dönülür. Sonucu beklemekte fayda var, komisyonumuz bir çalışma yürütüyor” ifadelerini kullandı.

 

4 MİLYON TL

Başlangıç ve işin devamı olmak üzere 4 milyon TL civarında bir rakamın ortaya çıktığını belirten Taban, “İşe başlanıldığında bir rakam vardı. Bir de bunun ikinci etabı var. Sadece bir mantolama açısından bakıyoruz ama mantolamanın dışında daha ilave işleri de var. Camı, çerçevesi, oluk suyu, telefon sistemleri, klima nitelikleri, tabelaların konulabilmesi için oluşturulan platformlar… Söylerken basit geliyor ama kullanılan malzemeler son derece kaliteli. Bir hata, yanlışlık varsa bu giderilir, tamamını beklemekte fayda var” açıklamalarında bulundu.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş