İTSO’dan eğitim semineri

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) tarafından İTSO konferans salonunda Stratejik Pazarlama ve İmaj konulu eğitim semineri düzelendi.

Yayınlama: 16.10.2015
465
A+
A-

Dün düzenlenen ve İTSO üyelerinin katıldığı Stratejik Pazarlama ve İmaj konulu eğitim semineri Uludağ Üniversitesi (U.Ü) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Çağatay Taşkın tarafından verildi.

 

4 saatlik eğitim programı ile nasıl müşteri odaklı ve sadık müşterilere sahip, fark yaratan ve olumlu imaja sahip bir işletme olunacağını örnek olaylar, atölye çalışmaları ile deneyim yaşatarak gösterildi. Seminerde post modern pazarlama çağında stratejik pazarlama ve imaj, X, Y, Z kuşaklarının analizi ve kuşaklara göre pazarlama, stratejik pazarlama ve 4N, stratejik pazarlama planlaması süreci, işletmelerde imaj oluşturma nereden başlamalı? Ve örnek olaylar ile stratejik pazarlamada STP stratejileri konuları ele alındı.






 

Talebin uyarılması ve yönetilmesi olarak da tanımlanan pazarlamanın, gerek yapılış biçimi gerekse içerdiği yaklaşımlar, hızlı bir değişim ve gelişim içinde olan bilgi ve iletişim teknolojilerinin etkisi altında olduğunu belirten Doç. Dr. Çağatay Taşkın, “Dolayısıyla, pazarlama sürekli olarak güncellenmesi gereken bir bilgisayar programına benzetilebilir. Aksi durumda, güncellenmeyen bir bilgisayar programının ortaya çıkan yeni virüs ve casus programlara karşı etkisiz kalması gibi, yeni teoriler, yaklaşımlar ya da yöntemler ile desteklenmeyen pazarlamanın, giderek artan ve çeşitlenen tüketici istek ve ihtiyaçları ile aralarında doğrusal olmayan ilişkilerin olduğu çevresel etmenler karşısında, günümüz pazarlarında faaliyet gösteren işletmeler için yetersiz bir içeriğe sahip olması muhtemeldir. Bundan dolayı günümüz pazarlama problemlerinin çözümü için pazarlama, psikoloji, sosyoloji, matematik ve hatta yapay zekanın bir arada kullanılmasını gerektirmektedir.

 

Dünyada ki değişim ve gelişiminin hızının baş döndürücü olduğunu ifade eden Taşkın, “Pazara her gün yeni bir ürün veya hizmet sunuluyor. Yeni oyuncular dahil oluyor. Rekabet ve yatırım maliyetleri gittikçe artıyor ama karlılıklar düşüyor. Başarısız olanın hayatta kalma şansı yok. Hayatta kalmak için ilk gereken ezber bozmak ve yaratıcı düşünce yetkinliğini geliştirmektir. Pazarlama odaklı iş yönetiminin yolu iyi bir strateji, planlama ve uygulama uzmanı olmaktan geçer. Pazarlama odaklı karar alabilen işletme sahibi ancak işini, yani markasını güvenli bir şekilde yarınlara taşıyabilir. İşletmelerin kuruluş sebebi olan karlılığın artırılması ve sürdürülebilir kılınmasının önemi, değişen yerel ve küresel ekonomi, teknoloji, rekabet yapısı, ticaret kanalları, müşteri davranışlarının işletmeler üzerindeki etkisi, pazarlamanın temel taşları olan finansal farkındalık ve bilginin hayati önemi işletme yöneticilerinin gündemlerinin ilk sırasında olması gereken konulardır. İşletmeler faaliyetlerinin merkezine ürün ve hizmetleri koyarak diğer fonksiyonları tasarlamalılar. Marka yönetimi bir tercih değil, zorunluluktur” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş