İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Tanrıkulu yaptığı açıklamada bazı UEDAŞ yetkililerinin üyelerini anlamsız şekilde tehdit ettiğini de söyledi.
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Tanrıkulu, Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş (UEDAŞ) ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolün şartlarının yerine getirilmemesi nedeniyle 10 ve 11’nci meslek komitelerindeki toplam 750 üyelerinin mağdur olduğunu söyledi.
HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ
UEDAŞ’tan mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen Tanrıkulu, “UEDAŞ ile Büyükşehir Belediyesi arasında Haziran ayında imzalanan protokole göre, UEDAŞ elektrik hattını yeni yapılan binalara götürmesi gerekiyor. Ama bu hizmeti vermeyerek müteahhit üyelerimiz mağdur ediyor” dedi. Tanrıkulu, mağduriyetlerin giderilmesi için protokol şartlarına uyulmasını isteyerek, aksi halde hukuki yollara başvuracaklarını söyledi.
UEDAŞ SORUMLU
İTSO’nun dün yapılan Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapan Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Tanrıkulu, UEDAŞ ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu gereğince protokol imzalandığını söyledi. Tanrıkulu, “Protokole göre UEDAŞ yeni yapılan site ve apartmanlara elektrik hattını götürmek zorunda. Ne var ki, UEDAŞ bu sorumluluğunu yerine getirmeyip yükü müteahhitlere bırakıyor” dedi. Bülent Tanrıkulu, sorunun bu kadarla sınırlı kalmadığını da belirterek, “Müteahhitler UEDAŞ bu görevini yerine getirmeyince kendileri trafodan binalara elektrik getirmek için gereli malzemeleri alıyor. Fakat bu kez, Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) kazı yapılasına izin vermiyor. Böylece binalara elektrik götürülemiyor. Bu nedenle müteahhitlerimiz binalara elektrik veremeyip mağdur oluyorlar” dedi.
UEDAŞ YASAL SORUMLUKLARINI YERİNE GETİRMEK ZORUNDADIR
Bülent Tanrıkulu, UEDAŞ’ın yasal sorumluluklarını ve Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığı protokollün gereğini yerine getirmemesi nedeniyle 10 ve 11. Meslek komitelerine üye olan 750 üyesinin mağdur olduğunu söyledi. Tanrıkulu, “6446 sayılı kanun hükümleri açık. Buna göre, UEDAŞ hizmeti vatandaşın ayağına götürmek zorundadır. Haziran ayında Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığı protokol hükümleri de açık. Buna rağmen, UEDAŞ eski alışkanlıklarını devam ettirerek sorumluluklarını üyelerimizin sırtına yüklüyor. Bu kez de AYKOME devreye giriyor ve kazı yapılmasına izin vermiyor. Böylece binalar bittiği halde elektrik verilemiyor. Bu yüzden üyelerimiz ve yeni ev alanlar mağdur oluyorlar. Oysa hem kanun hemde imzaladıkları protokol açıktır. İTSO olarak UEDAŞ’ın sorumluluklarını yerine getirmesini bekliyoruz” dedi.
ÜYELERİMİZ TEHDİT EDİLİYOR
Tanrıkulu, bazı UEDAŞ yetkililerinin üyelerini anlamsız şekilde tehdit ettiğini de söyledi. Üyelerinin, UEDAŞ yetkilerinden sorumluklarını yerine getirmesini talep ettiğinde, “Bizim 150 tane avukatımız var, bizimle başa çıkamazsınız” şeklinde tehditlere aldıklarını aktardığını söyleyen Tanrıkulu, “Türkiye hukuk devletidir. Bu tür anlamsız tehditlerle varılacak nokta yoktur. İTSO’nun da avukatları var. 125 yıllık köklü bir kurumuz ve biz de üyelerimizin hakkını koruyacak donanıma ve güce sahibiz” şeklinde konuştu.