KALEM KALEM KIRSAL HİZMETLER

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gazetemize açıklamalarda bulunarak, yeni yasa ile birlikte kırsal mahallere kazandırılan hizmetler hakkında bilgi verdi.

Yayınlama: 16.03.2016
709
A+
A-

Bütünşehir Yasası ile birlikte kırsal mahallelerin ilçe belediyesi himayesine girmesinin ardından, İnegöl Belediyesi kırsala hizmet noktasında bir çok çalışmayı gerçekleştirmişti. Başkan Aktaş, kırsal mahallelerde yapılan hizmetler ve yapılacak olan hizmetler hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

 

ERKEN UYARI SİSTEMİ






Tarımda yaşanan olumsuzlukların önüne geçmek için erken uyarı sistemi hizmetini kırsal mahallelere kazandırdıklarını belirten Aktaş, “Tarımda yaşanan olumsuzlukları en aza indirmek ve gerekli tedbirleri daha öncesinden alabilmek adına Çitli mahallesinde ve Turgutalpköy Mahallemizde erken uyarı sistemi oluşturduk” dedi.

 

ÇİFTÇİ MALLARINI KORUMA MECLİSİ

Ürünlerin korunması için Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi kurulduğunu ifade eden Aktaş, “Tarımsal arazilerde ekili ve dikili olan tarlaların ve içindeki ürünlerin korunması, tarımsal üretimde zarar ziyanın önlenerek üretim standartlarının yükseltilmesi amacıyla Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi kuruldu” şeklinde konuştu.

 

ÜRÜN TOPLAMA MERKEZİ 4’E ÇIKARILACAK

Kayapınar ve Dipsizgöl Mahalleleriinde Ürün Toplama Merkezi’nin kurulduğunu belirten Aktaş, 2016 yılı içerisinde Akıncılar ve Deydinler Mahallelerinde de Ürün Toplama Merkezi’nin kurulacağını ifade ederek, “Kayapınar ve Dipsizgöl Mahallelerimizdeki Ürün Toplama Merkezleri ile çiftçimizin daha kaliteli ürün üretmesi, ürünlerin tek merkezde toplanabilmesi, ürünlerin ambalajlanması, depolanması ve pazarlanması noktasında önemli bir kazanım sağlayacağımızı düşünüyoruz. 2016 yılı içerisinde Akıncılar ve Deydinler Mahallelerimize olmak üzere 2 ürün toplama merkezi daha kurulacak” dedi.

 

5 KIRSAL MAHALLEDE KONAK YAPILACAK

“Bugüne kadar kırsal mahallelerimizde birçok çalışmayı hayata geçirdik” diyen Aktaş, “Bu çalışmalarımız; Karakadı ve Esenköy Mahallelerinde mahalle konakları yapılmış, Çavuşköy mahalle konağına bakım – onarım yapılmıştır. 2016 yılında ise Büyükşehir Belediyemizin ortaklığıyla 5 kırsal mahallemizde daha mahalle konağı yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

KIRSAL’DA MEYDAN ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

2016 Yılı içerisinde 7 kırsal mahallede meydan çalışması gerçekleştireceklerini belirten Aktaş, “Cerrah, Şipali, Akıncılar ve Tuzla Mahallelerimizde meydan düzenleme çalışmaları yapılmış, 2016 yılında 7 kırsal mahalleye daha köy meydanı yapılacaktır” diye konuştu.

 

60.466 METREKARE TRETUVAR ÇALIŞMASI YAPILDI

Kırsal mahallelerdeki diğer hizmetler hakkında açıklamalarda bulunan Aktaş, “Paşaören ve Eski Karacakaya Mahallemizde köprü yapım çalışması yapılmıştır. 50 Kırsal Mahallemizde toplamda 60.466 metrekare tretuvar çalışması yapılmıştır”

 

20 MAHALLEDE ASFATLAMA , 36 MAHALLEDE ÇOCUK PARKLARI YAPILDI

“Saadet, Bilalköy, Hocaköy, Süle, Paşaören, Doğanyurdu, Ortaköy, Hamamlı, Sarıpınar, Alibeyköy, Kıran, Kulaca, Bilal, Süpürtü, Babaoğlu, Çiftlik, Tekke, İskaniye, Olukman ve Yiğitköy Mahallelerinde asfalt çalışmaları, 36 Kırsal Mahallelerimizde Çocuk Parkları yapılmıştır. Bunlara ilave olarak 2016 yılı içerisinde 15 kırsal mahallemizde daha çocuk parkı yapılacaktır”

 

7 MAHALLEYE FUTBOL SAHASI KAZANDIRILDI

“Çitli, İsaören, Bilal, Çeltikçi, Çavuşköy, Yeniceköy ve Deydinler Mahallelerimize Futbol sahası ile 15 kırsal mahallemizin futbol sahalarının çevresine tel örgü yapıldı”

 

İÇME VE SULAMA SUYU ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle Süle Mahallemizde sulama suyu isale hattı ile Sarıpınar Mahallemizde İçme Suyu isale hattı çalışmaları yapılmıştır”

 

KIRSAL MAHALLEDEKİ VATANDAŞLAR PROJE MASRAFINDAN KURTULDU

“Ayrıca ticari amaç taşımayan ve yürürlükteki mevzuat doğrultusunda kırsal mahallenin geleneksel, kültürel ve mimari özelliklerine uygun 17 tip proje belediyemiz tarafından hazırlattırılmıştır. Vatandaşımız arsasına uygun olan projeyi bu 17 tip proje arasından seçerek inşaatını yapabilecek. Bu çalışmayla hem kırsal mahalle sakinlerimiz proje çizdirmek için ayrıca masraf yapmayacak hem de kırsal mahallelerimizde bir mimari bütünlük sağlanacaktır”

 

BİN ADET KONTEYNIR MAHALLELERE DAĞITILDI

“Köyden mahalleye dönüşen tüm yerleşim birimlerinde, çöp günlerini belirleyerek haftada bir gün çöpler toplanmaya başlanmıştır. Bu hizmetin akabinde Temizlik İşleri Müdürlüğü personelimiz tarafından tüm köylerimiz tek tek gezilerek konteynır yer ve ihtiyacı tespit edilmiş. Bin adet konteyner mahallelerimize dağıtılmıştır”

 

ÇİFTÇİLER DONANIMLAŞTIRILDI

“Ay çekirdeği şöleni ile başlayan tarım sektörüne destek projemiz bugün İnegöl Tarım Fuarı olarak daha büyük kitlelere hitap eder duruma gelmiştir. Her yıl üzerine koyarak gelişme gösteren Tarım Fuarımız artık Uluslararası Fuar takviminde yer almaktadır. İnegöllü çiftçilerimiz belediyemizin katkılarıyla Eskişehir ve Almanya tarım fuarına götürülmüştür. Ayrıca gerçekleştirilen çiftçi eğitim seminerleriyle çiftçimize yeni tarım teknik ve teknolojileriyle ilgili donanım kazandırılmıştır”

 

“İnegöl genelindeki arı yetiştiriciliğinin ve organik bal üretiminin teşvik edilerek bal rekoltesinin arttırılması amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle çiftçilerimize 270 adet arı kovanı dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Gal arısı hakkında çiftçimiz bilgilendirilmiştir. Ayrıca ilçemizde arıcılık paneli düzenlenmiştir. Kestane çalıştayı yapılmış daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle çiftçilerimize 3250 adet kestane fidanı dağıtılmıştır. Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla sel mağduru seracılarımıza 41.314 metre sera naylonu dağıtılmış, bunun yanı sıra yine çiftçimize 15 adet salça makinesi ve 15 adet ceviz soyma makinesi dağıtılarak destek sağlanmıştır. Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla kırsal mahallelerimizde açık ve kapalı sulama sistemleri oluşturulmuştur”

 

DAHA HIZLI HİZMET İÇİN ŞANTİYELER KURULDU

“Köylerin mahalle olarak belediyemize bağlamasının hemen akabinde doğu ve batı şantiyeleri kurulmuş hizmetin halkımıza daha hızlı ulaşması sağlanmıştır”

 

ADRES DÜZENLEMELERİ YAPILDI

“Kırsal mahallelerimizde kapı numaratajı takılarak adres düzenlemesi yapılmıştır”

 

CAMİLERDE MİMARİ AYDINLATMA ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“Beldeden mahalleye dönüşen kırsal mahallelerimizde bulunan camilerde mimari aydınlatma çalışmaları yapılmıştır”

 

TÜRBELER YENİLENDİ

“Kırsal mahallelerimizde bulunan Hasan Dede ve Samsa Çavuş türbeleri yenilenmiştir

 

HİZMET HALKIN AYAĞINA GÖTÜRÜLDÜ

“Beldeden mahalleye dönüşen kırsal mahallelerimizde açılan Ek Hizmet Binalarıyla, Bilgi Kültür Evleriyle ve açılan İnesmek kursları ile hizmet halkımızın ayağına kadar götürülmüştür”

 

SUGESAM PROJESİ DEVAM EDİYOR

“Doğa turizmine katkı sağlamak amacıyla DOSTUM projesi, sağlık turizmine katkı sağlamak amacıyla SUGESAM projelerimiz devam etmektedir. Bu projelerin yanı sıra Yeniceköy Mahallemizde Huzurevimizin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir”

 

2 ADET SÜT TOPLAMA MERKEZİ KAZANDIRILACAK

“2 Adet süt toplama merkezini kırsal mahallelerimize kazandıracağız. Belediyemiz tarafından Kozluca Mahallesinde yapılması planlanan süt toplama merkezini 2016 yılı içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Tekke Mahallesinde yapılması planlanan süt toplama merkezi ise Bursa Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacaktır”

 

DOĞAL YAŞAM ÇİFTLİĞİ KURULACAK

“Alibeyköy mahallemizde ise halkımızın köy yaşamını yakından görebileceği bir doğal yaşam çiftliği kuracağız”

 

DAHA GÜZEL BİR ŞEHİRDE YAŞAMANIN YOLUNU ARIYORUZ

“Kırsal mahallelerimizde yaptığımız bu çalışmalarımızı aciliyet durumuna göre belli bir plan doğrultusunda yapıyoruz. Bundan sonra da kırsal mahallelerimizde yürüteceğimiz çalışmalarımızı gerek ekiplerimizin tespit ettiği eksiklikler gerekse muhtarlarımızdan gelen taleplere göre yapmaya devam edeceğiz. Hedefimiz; İnegöl’de yaşayan tüm hemşerilerimize eşit hizmet götürmek. Bu sebeple İnegöl’ümüzün her bir köşesini ihya ederek, hep birlikte daha güzel bir şehirde yaşamanın yolunu arıyoruz”

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş