KAR ALTINDA LAHANA HASADI BAŞLADI

İlçemizde zorlu kış şartlarına rağmen lahana hasadı başladı. Lahana hasadına başlayan çiftçiler zorlu kış şartlarına rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini belirtirken, lahananın fiyatının her sene aynı olmasından dolayı rahatsız olduklarını belirtti.

Yayınlama: 02.01.2017
671
A+
A-

Kar altında çıplak ellerle lahana hasadına başlayan Çeltikçi Mahallesi çiftçilerinden Ümit İpek, zorlu kış şartlarına rağmen çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

 

ÇAMUR VE KAR İÇERİSİNDE HASAT VAR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çiftçi Ümit İpek, “Ürünlerimiz hasada hazır hale geldi. Lahana hasadımız Aralık ayı ortaları ile beraber başladı. Bölgemizde hem mor hemde normal lahana üretimi yapılıyor. İşçilerimiz ve çiftçilerimiz kar kış çamur içerisinde hasada başladık. Ürünler arasından en zor hasat bu. Donmasın diye ayrı korku var. Hava soğukluğu, kar yağışı var. Çamur ve kar içerisinde hasat var. Ayrı bir eziyet” dedi.

 

600 DÖNÜM ALANDA HASAT

İnegöl’de en çok lahana ekiminin Çeltikçi Mahallesinde olduğunu ifade eden İpek, 600 dönüm alanda lahana hasadının yapıldığını belirtti.

 

FİYATLAR YILLARDIR AYNI

Karda kışta çalışmalarına rağmen 7 yıldır lahana fiyatlarının değişmediğini belirten İpek, “7 yıldan bu yana fiyatlar aynı. Kilosu 20 ila 25 kuruş arasında alıcı buluyor. Fiyatların uzun zamandan bu yana böyle olması çiftçiyi bitirme noktasına getirdi. Hasanpaşa mahallesi de lahana üretimi yapıyordu, şu an onlar üretimi fiyatların düşük olması nedeniyle bıraktılar” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş