Kartal’ın sınıfında yas tutuldu

Trafik kazasında yaşamını yitiren Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Halim Kartal’ın sınıf arkadaşları, Kartal’ın masasına çiçek bırakarak yas tuttular.

Yayınlama: 01.03.2016
534
A+
A-

Geçtiğimiz Cuma günü trafik kazasında hayatını kaybeden Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Halim Kartal’ın sınıfı hüzünle kaplandı.

 

İnegöl’de Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesinde son sınıf öğrencisi olan 17 yaşındaki Halim Kartal, annesi ve babası ile birlikte Sivas’ta askerliğini yapan ağabeyinin yemin törenine gitmek üzere Cuma günü yola çıkmıştı. İnegöl’den Sivas’a giden Kartal ailesinin bulunduğu aracın Yozgat yakınlarında trafik kazası geçirmesi sonucunda Halim Kartal hayatını kaybetmişti. Cuma gecesi İnegöl’e getirilen Halim Kartal’ın cansız bedeni, kılınan cenaze namazı sonrası İstanbullu Hasan Mezarlığına defnedilmişti.






 

SIRASINA ÇİÇEK BIRAKTILAR

Kartal’ın okuduğu Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi’nde dün yas ve gözyaşı vardı. Halim Kartal’ın boş kalan sırasına arkadaşları tarafından çiçekler bırakıldı.

 

GÖNLÜMÜZDE YAŞAYACAK

Kartal’ın arkadaşları tarafından sevilen bir öğrenci olduğunu vurgulayan Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Tayyip Ali Demir, “Geçen Cuma günü okulumuzun Makine Teknolojisi alanında 12. sınıf öğrencilerimizden Halim Kartal hayatını kaybetmiş bulunmakta. Halim Kartal arkadaşları ve öğretmenleri tarafından sevilen, tertipli, düzenli, dürüst bir öğrencimizdi. Sivas’ta vatani görevini yapan abisinin yemin törenine gitmek için bizden izin istemişlerdi. Babası ve kardeşleri ile beraber Yozgat sınırları içerisinde geçirmiş oldukları trafik kazası sonucu öğrencimizin acı haberini almış bulunmaktayız. Cuma gecesi öğrencimizin defin işlemleri tamamlandı. Okul olarak üzüntülüyüz. Arkadaşları, öğretmenleri üzüntülü… Biz öğrencimizden memnunuz, öğrencimize rahmet diliyoruz. Haftanın ilk günü sınıfında Halim’in sırası boş kaldı ama Halim bizim gönlümüzde yaşayacak” dedi.

 

ŞEHİT MERTEBESİNDEDİR

Vefat eden öğrencinin manevi şehit mertebesinde olduğunu vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, “Bu acı olay münasebetiyle burada bulunmak bizi üzüyor. Okul müdürümüzün ifade etti gibi öğrencimiz elim kaza sonucunda hakkın rahmetine kavuşmuştur. Geçtiğimiz yıl aynı bu okulda bir öğrencimiz trafik kazası sonucu hakkın rahmetine kavuşmuştu. Biz hem o öğrencimize hem de Halim öğrencimiz için Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz. Bu kazada babası da yaralanmış. Acil şifalar diliyoruz. Milli Eğitim camiamızın da başı sağ olsun. Tabi gönül bu şekilde bir kaza ile gencecik yavrumuzun vefat etmesini arzu etmez ama söylediğimiz gibi Allah’ın takdiri bu. Bizim burada yapacağımız dua etmektir. Biz inanmış insanlar olarak şunu da biliriz ki ilim yolunda hakkın rahmetine kavuşmuş insanlar manevi şehit mertebesindedirler.  İnşallah bu yavrumuz da şehitler içerisinde olur. Belki bu teselli edici durum olabilir.  Burada öğrencilerimiz üzülse de nihayetinde ateş düştüğü yeri yakar, ailesi daha fazla üzülmüştür. Cenab-ı Hakk onlara sabırlar versin. Allah hiç kimseye böyle elim kazalar göstermesin” şeklinde konuştu.

 

ÖĞRETMENİ ŞİİR YAZDI

Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinden Neriman Kaya ise trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Halim Kartal için yazdığı şiirini okudu: “Her gidiş zamansızdır, Ve bazen bir can gider, Bin can yanar, Biz öyleyiz şimdi… Işıklarda uyurken sen, Biz gökyüzüne bakıp sana el sallayacağız, Sen sürmeli kara gözlerinle, Cennetten bize yine muzip muzip gülümse, Olur mu?”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş