Kent Müzemiz örnek alınıyor

Ankara Altındağ ilçesine bir Kent Müzesi kazandırmak isteyen Altındağ Belediyesi, İnegöl Kent ve Mobilya Müzesini örnek alıyor.

Yayınlama: 12.05.2015
586
A+
A-

Ankara Altındağ Belediyesi’nden, Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Temel, Kültür Şube Müdürü Rahime Yaldız, Proje ve Sanat Koordinatörü Özge Buyurgan, Ankara Kent Müzesi Sorumlusu Duygu Kalaycı ve müze kurucu danışmanı Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Ebru Kipay ve projede yer alacak uzman personelinin yer aldığı heyet, İnegöl Kent ve Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi’ni ziyaret etti.

 

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban’ın da eşlik ettiği ziyaret sırasında heyet İnegöl Kent Müzesi’ne hayran kaldı.






 

Gerçekleştirdikleri ziyaretin Altındağ’da yürütülen çalışmalara ışık tutacağını belirten Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Temel ve beraberindeki heyet, İnegöl Kent ve Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi’nin kurulum çalışmaları, materyal, obje, belge, fotoğrafların tespiti ve sergilenmesi konularında bilgiler alarak müzede detaylı incelemelerde bulundu.

 

GÖRDÜKLERİ MANZARA KARŞISINDA ÇOK ETKİLENDİLER

Yapılan incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Temel; Şehirlerine bir kent müzesi kazandırmak istediklerini ve bu konuda birçok il ve ilçeye örnek olan İnegöl’e ziyaret gerçekleştirdiklerini ve gördükleri manzara karşısında çok etkilendiklerini belirterek,  “başta Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

 

Temel; “Ayrıca kısa zamanda bitirmeyi hedefledikleri Ankara Kent Müzesi’ni görme adına başta Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban olmak üzere sizleri Ankara’ya davet ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise; “Örnek müze kapsamında Ankara Altındağ Belediye Başkan yardımcısı Tuncay Temel ve beraberindeki heyeti İnegöl Kent ve Mobilya Müzesi’nde ağırlıyoruz. Müze kurucu heyeti “Ankara Kent Müzesi” kurulum çalışmalarına katkı sağlayacaklarını düşündükleri için müzelerimizi ziyaret edip, müze dizaynı ve kurulum esnasında yapılanlar noktasında bizden bilgi alışverişinde bulundular” dedi.

 

Müzemiz, kurulacak olan yaklaşık 45 müzeye örnek oldu” diyen Taban, bu kapsamda örnek alınmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 

Son olarak Taban; “Altındağ Belediye Başkan yardımcısı Tuncay Temel ve beraberindeki heyeti İnegöl’de ağırlamaktan son derece memnun olduklarını belirterek, yapacakları çalışmalarda kendilerine başarılar diliyorum”dedi.

 

Ziyaret sonunda Başkan Yardımcısı Alper Taban,  Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Temel’e günün anısına müze maketi takdim etti.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş