Kiralar metrekare hesabına göre revize edildi

İnegöl Belediyesine ait olan taşınmaz kira bedelleri, Kira Tespit Komisyonu çalışmaları sonucunda düzenlendi. AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kara, İnegöl genelinde Belediyeye ait olan taşınmazların kiralarının metrekare hesabına göre revize edildiğini ifade etti.

Yayınlama: 08.12.2015
424
A+
A-

İnegöl Belediyesine ait olan taşınmaz kira bedelleri, Kira Tespit Komisyonu çalışmaları sonucunda düzenlendi. Komisyon Başkanı Ahmet Kara, yapılan çalışmalar ile ilgili dün İnegöl Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısı’nda bilgilendirmelerde bulundu.

 

KİRA BEDELLERİ METREKAREYE GÖRE DÜZENLENDİ






Gelir tarifesi ve kira bedelleri ile ilgili yapılan çalışma hakkında bilgiler veren AK Partili Meclis Üyesi ve Kira Tespit Komisyonu Başkanı Ahmet Kara, “Kira Tespit Komisyonu çalışmalarını gerçekleştirdi. Belediyenin kiralarının olduğu yerleri tespit etti. Tespitin ardından metrekare ölçülerini yaptık. Kiraların ihale ile alınanları ve periyodik olarak artırılanları tespit ettik. Beldelerdeki kiralık yerleri inceledik, bilgi aldık. Önümüze epey veriler çıktı. Belediyenin aynı yerde bulunan dükkânları arasında çok büyük kira farklılıkları vardı. Belediyenin dükkânlarının olduğu emsal yerlerdeki işyerlerinin kira bedellerini tespit ettik. Vatandaşı mağdur etmeyecek şekilde kira artışı çalışması yaptık. Aynı sıradaki işyeri 28 metrekarede 127 TL’ye duruyor, başka bir vatandaş yine aynı orandaki dükkânda 110 TL’ye duruyor. Bunu aynı seviyeye çekmek istedik. Kiraları metrekare hesabına çektik. Böylelikle dengelemiş olduk. Fahiş bir artış yapılmadı, kiraları düşenler bile oldu. 600 küsur yerimiz var. Tek tek elden geçirdik. Bazıları ihale karşılığı alınmış, onlara elleyemedik. Elimizden geldiği kadar adil olmaya, fazla artırım yapmadan hatta bazı yerlerde düşürerek, beldelerde ise hiç dokunmayarak uygulamalar yaptık. Detaylı bir çalışma yapılarak Bütçe Plan Komisyonumuza sunuldu” dedi. Verilen bilgilerin ardından meclise sunulan madde oy birliği ile kabul edildi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş