Korkmaz’dan sürücülere uyarı

İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, yoğun kar yağışı ve buzlanma dolayısı ile sürücülere uyarılarda bulundu. Korkmaz, sürücülerin kış kurallarına uymalarının yasal mecburiyetin yanı sıra can ve mal güvenlikleri için önemli olduğunu belirtti. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 01.01.2015
612
A+
A-

İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, yoğun kar yağışı nedeni ile yollarda yaşanan buzlanma dolayısıyla sürücülere uyarılarda bulundu.

 

CEZA-İ İŞLEM UYGULANABİLİR






Kış lastiği takmayan sürücülerin vakit geçirmeden kış lastiklerini takmalarının kendi faydalarına olacağı gibi, olası kazaların da önüne geçeceğini ve yolda kayarak trafiğin kilitlenmesi önleneceğini belirten İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, “Yoğun kar yağışı nedeni ile sürücülerimizin kar lastiklerini takmalarını, zincirlerini ve takozlarını yanlarına almalarını tavsiye ediyoruz. Özellikle dışarıya, diğer illere gidecek olan sürücülerimizin buna dikkat etmelerini istiyoruz. Gece yoğun kar yağışı oluyor, sabah biraz daha duruyor. Sürücülerimizin çok gerekli olmadıkça gece yolculuk yapmamaları, seyahatlerini sabah yapmaları daha iyi olur. Karayolları ve Trafik ekipleri 24 saat boyunca çalışmalar gerçekleştiriyorlar, yollarda tuzlamalar yapılıyor. Kış şartlarına uymayan ve trafiği tehlikeye düşüren araçların sürücüler ceza-i işlem ile karşı karşıya kalabilirler” dedi.

 

MECBURİYETTEN DEĞİL CANINIZ VE MALINIZ İÇİN…

Ticari araçlar kış lastiğini takmalı, özel araç takmasa da olur gibi bir imajın trafik güvenliği açısından çok tehlikeli durumları ortaya çıkarabileceğini belirten Korkmaz, “Çünkü yolumuz aynı yol. Karda, buzda tüm araçlar kayacağı için özel üretilmiş kar lastiği kullanmak, yasal mecburiyetin yanında can ve mal güvenliğimiz içinde önemlidir” şeklinde konuştu.

 

ÇOK YANLIŞ BİR DÜŞÜNCE

Bazı sürücülerin daha ekonomik olacağı düşüncesiyle araçtaki lastiklerin sadece ikisini kış lastiğiyle değiştirdiğini belirten Korkmaz, “Bu çok yanlış bir düşünce. Dört lastiğin farklı olduğu durumlarda aracın ön ve arka lastikleri arasındaki sürüş özellikleri farklılaşmaktadır. Ani fren yapma, viraj alma gibi manevralarda aracın kontrolü zorlaşır. Onun için araçtaki 4 lastiğin tamamı kış lastiği olmalı. Hatta kışın değiştirilecek yedek lastiğin bile kış lastiği olması zorunludur” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş