Kurban alırken gebe hayvanlara dikkat!

İnegöl Belediyesi Veteriner Hekimliği yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban pazarında satışa sunulan kurbanlıkları gebelik kontrolünden geçirdi.

Yayınlama: 11.09.2015
494
A+
A-

Her yıl ülkemizin çeşitli yerlerinden ilçemize getirilerek kurbanlık olarak hayvan pazarında satışa sunulan hayvanların bazılarının gebe olduğu anlaşıldı. İnegöl Belediyesi Veteriner Hekimliğince yapılan büyükbaş hayvanların gebelik muayenesinde 53 hayvanın gebe olduğu tespit edildi.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Vekili Turgay Yel; “İnegöl Belediyesi Veteriner Hekimliği tarafından kurban bayramı öncesinde Mesudiye Mahallesi’nde bulunan hayvan pazarında satışa sunulan kurbanlık hayvanlardan 968 adet dişi büyükbaş hayvana gebelik muayenesi yapılmıştır. Yapılan muayene sonucu 53 adet büyükbaş hayvanda gebelik tespit edilmiştir” dedi.






 

Hayvan pazarından kurban alacak vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulunan Yel; “Gebe olan hayvanların kulak küpe numaraları hem ahırlara hem de hayvan pazarı girişine asılmıştır. Ayrıca pazarda görevli olan zabıta ekiplerimizde de bu listeler mevcuttur. Vatandaşlarımızdan ricamız aldıkları hayvanın kulak küpe numarasına bakarak listelerden hayvanlarının küpe numaralarını kontrol etmeleridir” şeklinde konuştu.

 

İlçe halkına bir hatırlatma da bulunan Yel, gebe olmasından şüphelenilen hayvanların İnegöl Belediyesi Veteriner Hekimliğine müracaat edilerek muayene yaptırılabileceğini söyleyerek; hayvan pazarında veteriner hekim, zabıta ve görevli personelden oluşan ekibin Arife günü dahil olmak üzere bayrama kadar hayvan pazarında olacağını belirtti.  



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş