MİLLİ ŞAİR MEHMET AKİF ERSOY ŞİİRLERLE ANILDI

Kurtuluş Savaşı’nın en zor günlerinde büyük zaferin müjdecisi, İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve şahsiyeti, Ahmet Edip Başaran, Ali Doğru, Rüstem Ahmet Gözübüyük ile Harun Demir tarafından “Şiir ve Söyleşi” programı ile ortaya koyuldu.

Yayınlama: 09.03.2016
416
A+
A-

Mobilya Müzesi Konferans salonunda gerçekleştirilen geceye İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, protokol üyeleri ile ilçe halkı katılım gösterirken, program büyük bir beğeni ile izlenildi.

 

İstiklal Marşı’nın, Mehmet Akif’in sanat gücüyle birlikte sahip olduğu millî ruhu ve heyecanı ortaya koyduğu belirtilen gecede, Mehmet Akif’e ait birbirinden güzel şiirler, Ahmet Edip Başaran, Ali Doğru, Rüstem Ahmet Gözübüyük ile Harun Demir tarafından de seslendirildi.






 

Mehmet Akif’in çağdaşlarından farklı bir dil anlayışına sahip olduğu ve şiirlerinde kullandığı dil ile Türkçenin gelişmesine katkıda bulunduğunun da vurgulandığı programda  Mehmet Akif’in eserlerinden alınan örnekler üzerinden Akif’in dili, Türkçeyi kullanmadaki becerisine de dikkat çekildi.

 

Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazdığı döneme de değinilen programda, dönemin edebi dünyasına ve bu dünyada Akif’in durduğu yere de dikkat çekilirken, Akif’in çok yönlü kişiliği, Ankara günleri ve Milli Mücadele’de üstlendiği sorumlulukları da ortaya koyuldu.

 

Mehmet Akif’in şiirleriyle anıldığı gece de Akif’in dönemin güçlü şahsiyetlerinden biri olduğuna dikkat çekilirken, Akif’in bir tohum olarak toprağa düştüğü ve bu suretle kendisinin neslinin asla tükenmeyeceği de vurgulanırken, programda Ahmet Edip Başaran, Ali Doğru, Rüstem Ahmet Gözübüyük ile Harun Demir tarafından seslendirilen Milli şair Mehmet Akif’e ait şiirler, bu anlamlı ve özel geceye katılanları adeta büyüledi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş