Mızıka yapmayı eğlenerek öğrendiler

İnegöl Belediyesi, Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu ile birlikte düzenlediği mızıka yapım atölye çalışmasıyla Sinanbey İlkokulu öğrencilerine keyifle vakitler yaşattı.

Yayınlama: 24.12.2015
501
A+
A-

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programında eğitim gören 50 kadar öğrenci, eğitim uygulamaları kapsamında İnegöl Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezinde gerçekleştirdiği atölye çalışmasında Sinanbey İlkokulu öğrencilerinden oluşan 80 kişilik grup ile mızıka yapım çalışmaları gerçekleştirdi. Keyifli bir ortamda geçen etkinlikte öğrenciler önce mızıka yapımını öğrendiler daha sonra ise elleriyle yaptıkları mızıkaları çalarak eğlendiler.

 

En iyi mızıka çalan ve en güzel mızıka yapan öğrencilerin uçurtma ile ödüllendirildiği etkinlikte üniversiteli öğrenciler öğretmenin tecrübesini yaşarken ilkokul öğrencileri ise üretmenin heyecanını yaşadılar.






 

Gerçekleşen mızıka yapım atölyesi etkinliği hakkında konuşan Başkan Yardımcısı Alper Taban; “Bugün Kültür Sanat ve Gençlik Merkezimizde farklı bir etkinliğe şahit olduk. Bazı öğrencilerimiz öğretmenin bazıları ise üretmenin deneyimini edindi. Düzenlediğimiz etkinliklerimizde çocuklarımızın eğitimi ve kişisel gelişimi her zaman öncelikli hedefimiz. Yaptığımız çalışmaları bu hedef doğrultusunda şekillendiriyoruz. Geleceğimizin mimarı çocuklarımıza daha faydalı olabileceğimizi düşündüğümüz her projede İnegöl Belediyesi olarak yer alıyoruz” dedi.

 

Taban konuşmasının sonunda Sinanbey İlkokulu Müdürü Emin Erbay’a ve İnegöl Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Emre Bozdemir’e projeye verdikleri destek için teşekkür etmeyi de unutmadı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş